Τι θα χρειαστούμε:
- 1 σακουλάκι μαυρομάτικα φασόλια
- Νερό για το βράσιμο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 ματσάκι άνηθο
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- Λάδι
1.Ξεπλένετε καλά τα μαυρομάτικα και τα βάζετε σε μια κατσαρόλα με νερό να βράσουν μέχρι να γίνουν τρυφερά για περίπου 45’
| ||
| 2. |
Όσο βράζουν τα φασόλια, ετοιμάζετε τη σάλτσα: Σε μία κατσαρόλα, ρίχνετε λάδι και τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα αφήνετε να σοταριστούν .
| |
3. Προσθέτετε το σκόρδο, το μαϊντανό, τον άνηθο και τον πελτέ ντομάτας και τις ψιλοκομμένες ντομάτες . Ρίχνετε και 1 ποτήρι νερό και αφήνετε τα υλικά να βράσουν και να γίνουν μια πηκτή σάλτσα.
| ||
4. Όταν είναι έτοιμα τα φασόλια τα σουρώνετε τα ξαναβάζετε στη κατσαρόλα. 5.Ρίχνετε στη κατσαρόλα τη σάλτσα που έχετε ετοιμάσει ανακατεύετε και τα αφήνετε να βράσουν για λίγο μαζί.
| ||

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου