Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Ψαροκεφτέδες.!

Νόστιμο  Καλοκαιρινό Ορεκτικό .......

Τι θα χρειαστούμε:

  • 600-700 γρ. φιλέτο ψαριού (παγκάσιο, πέρκα, γλώσσα κλπ)
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 αυγό
  • 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι ρίγανη
  • 1 κουταλάκι δυόσμο
  • 1 κουταλάκι εστραγκόν
  • 1 φλιτζάνι γαλέτα (περίπου 100 γρ.)
  • 2 κουταλιές λάδι
  • αλάτι – πιπέρι
  • λίγο αλεύρι για το πανάρισμα
Εκτέλεση:

  1. Παίρνουμε το ψάρι και με κοφτερό μαχαίρι το κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια, ή το ξαίνουμε.
  2. Βάζουμε το κρεμμύδι στο μούλτι και το πολτοποιούμε.
  3. Σε ένα μπολ βάζουμε το ψάρι, το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το αυγό, την ρίγανη, τον δυόσμο, τον άνηθο, τον μαϊντανό, το εστραγκόν, αλάτι και πιπέρι.
  4. Ανακατεύουμε καλά.
  5. Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί 5 λεπτά και στραγγίζουμε τυχόν υγρά αν υπάρχουν.
  6. Προσθέτουμε την γαλέτα και 2 κουταλιές λάδι.
  7. Πλάθουμε κεφτέδες. Τους αλευρώνουμε.
  8. Τους τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι, αφού το αφήσουμε να κάψει αρκετά.
  9. Αφού ροδίσουν και από τις δυο πλευρές, χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά ώστε να τηγανιστούν μέχρι μέσα χωρίς να μας καούν.
  10. Σερβίρουμε με μιαν ωραία σαλάτα ή με χορταράκια.
  11. Καλή σας επυτυχία και καλή σας όρεξη..!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου