Ψαροκεφτέδες.!
Νόστιμο Καλοκαιρινό Ορεκτικό .......
Τι θα χρειαστούμε:
- 600-700 γρ. φιλέτο ψαριού (παγκάσιο, πέρκα, γλώσσα κλπ)
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 αυγό
- 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι ρίγανη
- 1 κουταλάκι δυόσμο
- 1 κουταλάκι εστραγκόν
- 1 φλιτζάνι γαλέτα (περίπου 100 γρ.)
- 2 κουταλιές λάδι
- αλάτι – πιπέρι
- λίγο αλεύρι για το πανάρισμα
Εκτέλεση:
- Παίρνουμε το ψάρι και με κοφτερό μαχαίρι το κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια, ή το ξαίνουμε.
- Βάζουμε το κρεμμύδι στο μούλτι και το πολτοποιούμε.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το ψάρι, το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το αυγό, την ρίγανη, τον δυόσμο, τον άνηθο, τον μαϊντανό, το εστραγκόν, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί 5 λεπτά και στραγγίζουμε τυχόν υγρά αν υπάρχουν.
- Προσθέτουμε την γαλέτα και 2 κουταλιές λάδι.
- Πλάθουμε κεφτέδες. Τους αλευρώνουμε.
- Τους τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι, αφού το αφήσουμε να κάψει αρκετά.
- Αφού ροδίσουν και από τις δυο πλευρές, χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά ώστε να τηγανιστούν μέχρι μέσα χωρίς να μας καούν.
- Σερβίρουμε με μιαν ωραία σαλάτα ή με χορταράκια.
- Καλή σας επυτυχία και καλή σας όρεξη..!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου