Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Ρυζόγαλο Σπιτικό.!

Τι θα χρειαστούμε:

  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 1 κούπα νερό
  • 7 κουτ. σούπας ρύζι 
  • 3 κουτ. σούπας κορν φλαουερ.
  • ¾ κούπας ζάχαρη
  • 1-2 άρωμα βανίλια

Εκτέλεση:

  1. Σε μια κατσαρολίτσα (προτιμήστε αντικολλητική) βάλτε το ρύζι με το νερό να βράζει σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία και ανακατεύετε κάπου-κάπου. 
  2. Αφήνετε να πιει όλο το νερό και τότε ρίχνετε το γάλα. ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΡΑΤΗΣΤΕ ¾ ΚΟΥΠΑΣ ΓΑΛΑ. Ανακατεύετε (σε μέτρια θερμοκρασία). 
  3. Σε περίπου 10-15 λεπτά δοκιμάστε αν έχει μαλακώσει λίγο το ρύζι, τότε ρίχνετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε. 
  4. Σε 10-15 λεπτά και αφού δοκιμάσετε ότι το ρύζι έχει πια βράσει καλά, ρίχνετε και διαλύετε καλά το νησιστέ στο γάλα που έχετε κρατήσει. 
  5. Τότε, προσθέτετε το γάλα αυτό στην κατσαρολίτσα και ανακατεύετε συνεχώς. Όσο εσείς ανακατεύετε, το ρυζόγαλο πήζει. 
  6. Τότε ρίξτε και το άρωμα βανίλιας και συνεχίστε να ανακατεύετε.
  7.  Κατεβάζετε από τη φωτιά και σερβίρετε σε μπολάκια. 
  8. Πασπαλίστε με κανέλα και καλή σας απόλαυση.!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου