Ρυζόγαλο Σπιτικό.!
Τι θα χρειαστούμε:
- 1 λίτρο φρέσκο γάλα
- 1 κούπα νερό
- 7 κουτ. σούπας ρύζι
- 3 κουτ. σούπας κορν φλαουερ.
- ¾ κούπας ζάχαρη
- 1-2 άρωμα βανίλια
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρολίτσα (προτιμήστε αντικολλητική) βάλτε το ρύζι με το νερό να βράζει σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία και ανακατεύετε κάπου-κάπου.
- Αφήνετε να πιει όλο το νερό και τότε ρίχνετε το γάλα. ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΡΑΤΗΣΤΕ ¾ ΚΟΥΠΑΣ ΓΑΛΑ. Ανακατεύετε (σε μέτρια θερμοκρασία).
- Σε περίπου 10-15 λεπτά δοκιμάστε αν έχει μαλακώσει λίγο το ρύζι, τότε ρίχνετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε.
- Σε 10-15 λεπτά και αφού δοκιμάσετε ότι το ρύζι έχει πια βράσει καλά, ρίχνετε και διαλύετε καλά το νησιστέ στο γάλα που έχετε κρατήσει.
- Τότε, προσθέτετε το γάλα αυτό στην κατσαρολίτσα και ανακατεύετε συνεχώς. Όσο εσείς ανακατεύετε, το ρυζόγαλο πήζει.
- Τότε ρίξτε και το άρωμα βανίλιας και συνεχίστε να ανακατεύετε.
- Κατεβάζετε από τη φωτιά και σερβίρετε σε μπολάκια.
- Πασπαλίστε με κανέλα και καλή σας απόλαυση.!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου