Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Τυλιχτή Φέτα με Μέλι και Σουσάμι.!

Ένα ωραίο μεζεδάκι...

Τι θα χρειαστούμε:

για ένα κομμάτι :

  • 1. φύλλο κρούστας.
  • 1. κομμάτι φέτα (κομμένο σε μεγάλο τετράγωνο)
  • 2 κ.σ μέλι .
  • 1 κ.σ ξύδι.
  • Σουσάμι.
  • 2.κ.σ νερό. 
  • Λίγο λάδι. (για το τηγάνισμα) 

Εκτέλεση:

  1. Αρχικά παίρνουμε το ένα κομμάτι φύλλο κρούστας και το διπλώνουμε στα δύο.
  2. Μετά τοποθετούμε στην μέση του φύλλου το κομμάτι της φέτας και το διπλώνουμε σαν ένα φακελάκι. 
  3. Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι λίγο λάδι να καλυφτεί ο πάτος του και βάζουμε το φακελάκι φέτας μέσα και το αφήνουμε μέχρι να ροδίσει από πάνω και κάτω ( σε μέτρια φωτιά).
  4. Κατόπιν παίρνουμε ένα μπρίκι (όχι το μικρό) και βάζουμε μέσα το μέλι το ξύδι και το νερό τα αφήνουμε για 3' μέχρι να ζεσταθούν και το αποσύρουμε από την φωτιά.
  5.  Εφόσον έχουμε βγάλει το φακελάκι με τη φέτα το τοποθετούμε σε ένα πιάτο και περιχύνουμε με το σιρόπι που φτιάξαμε.   
  6. Τέλος πασπαλίζουμε με το σουσάμι και το τρώμε όσο είναι ζεστό..! 
  7. Καλή σας όρεξη..! 

1 σχόλιο: