Πίτσα ''Άρπα Κόλα'' ......
Τι θα χρειαστούμε:
για την ζύμη:
- 1/2 κιλό αλεύρι.
- 2 κ.σ βούτυρο (λιωμένο).
- 2 φακελάκι ξερή μαγιά.
- Αλάτι
- 1/3 κούπα γάλα χλιαρό
- Νερό χλιαρό (όσο πάρει)
για την γέμιση:
- 1. πιπεριά πράσινη.
- 6 φέτες μπέικον.
- 1/4 τυρί γκούντα τριμμένο.
- 2-3 μανιτάρια.
- 1.ντομάτα.
- Κέτσαπ
- 2.κ.σ λάδι.
Εκτέλεση:
- Για την ζύμη: Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπόλ και ανοίγουμε στη μέση με το χέρι μας μια λακουβίτσα .
- Μετά ρίχνουμε μέσα το βούτυρο το αλάτι της μαγιές το γάλα και όσο νερό χρειαστεί.
- Αρχίζουμε και πλάθουμε όλα μαζί τα υλικά μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη.
- Εφόσον πλάσουμε την ζύμη μας αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα σε ζεστό μέρος.
- Αφού ξεκουραστεί το ζυμαράκι μας το ανοίγουμε και το τοποθετούμε σε ταψί λαδωμένο (εγώ έχω ειδικό ταψάκι για πίτσες και δεν χρειάζεται να το λαδώσω άν έχετε και εσείς ακόμα καλύτερα).
- Για την γέμιση: Αρχικά παίρνουμε το κέτσαπ και το ρίχνουμε πάνω στο ζυμαράκι μας μαζί με τις 2 κουταλιές λάδι και το απλώνουμε να πάει παντού.
- Μετά ρίχνουμε μια στρώση τυρί γκούντα μετά το το μπέικον την πιπεριά τα μανιτάρια τέλος την ντομάτα και το υπόλοιπο τυρί ( να σκεπαστούν καλά΄τα υλικά από το τυρί).
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 30-35' .
- Καλή σας όρεξη..!
*
Κάτι ακόμα: Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ότι υλικό τραβάει η όρεξη σας π.χ ζαμπόν , ελιές , καλαμπόκι.κ.α..!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου