Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Φάβα Σαντορίνης.!

Τι θα χρειαστούμε:

  • 500 γρ. φάβα Σαντορίνης
  • περίπου 3 μέτρια κρεμμύδια
  • 1/2 κούπα αγνό παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 χούφτα φρεσκοκομμένο μαιντανό
  • λίγη ρίγανη
Εκτέλεση:
  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τη φάβα
  2. Βράζουμε σε μία κατσαρόλα περίπου 3 ποτήρια νερό και κατόπιν ρίχνουμε τη φάβα. Αν βγάλει αφρό τον αφαιρούμε προσεκτικά. 
  3. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 20-30 λεπτά. Αν πιεί το νερό ρίχνουμε λίγο ακόμα
  4. Σε μία άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά τα 2 κρεμμύδια
  5. Μόλις βράσει η φάβα ρίχνουμε τα σοταρισμένα κρεμμύδια με το λαδάκι μέσα στη φάβα και σε χαμηλή φωτιά και με σκεπαστή κατσαρόλα βράζουμε για 15 περίπου λεπτά. Επίσης ρίχνουμε λίγη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. 
  6. Παράλληλα, προς το τέλος ανακατεύουμε τη φάβα έτσι ώστε να γίνει σχεδόν αλοιφή
  7. Βγάζουμε τη φάβα από την κατσαρόλα και ρίχνουμε από πάνω τον φρεσκοκομμένο μαιντανό και ροδέλες από το ένα κρεμμυδάκι. 
  8. Αν θέλουμε ρίχνουμε και λίγο ελαιόλαδο επιπλέον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου