Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Γιουβαρλάκια με Σος.!

Τι θα χρειαστούμε:

  • 500γρ. κιμά μοσχαρίσιο.
  • 1/2 φλ.καφέ ρύζι καρολίνα.
  • 1.κρεμμύδι 
  • μαϊντανό 
  •  άνηθο ,δυόσμο (προαιρετικά) 
  • 1 καρότο 
  • αλεύρι (για να αλευρώσουμε τα γιουβαρλάκια) 
  • 5 κ.σ λάδι 
  • 1 λεμόνι (τον χυμό)
  • 2.αυγά 
  • αλάτι , πιπέρι 
Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά το ρύζι εφόσον το έχουμε πλύνει , τρίβουμε το κρεμμύδι , ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό , άνηθο ,δυόσμο και προσθέτουμε αλάτι , πιπέρι και  2 κουταλιές λάδι.
  2. Ζυμώνουμε καλά το μίγμα και πλάθουμε μικρά γιουβαρλάκια και τα αλευρώνουμε. 
  3. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό (ώστε όταν ρίξουμε τα γιουβαρλάκια να σκεπάζονται) ψιλοκόβουμε μέσα το καρότο προσθέτουμε λίγο αλάτι  και 3 κουταλιές της σούπας λάδι .
  4. Αφήνουμε το νερό και το καρότο  να βράσει για 3-4'. 
  5. Αφού έχει βράσει το νερό χτίζουμε τα γιουβαρλάκια στην κατσαρόλα (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα νεράκι με προσοχή )και τα αφήνουμε να βράσουν για 35' περίπου.
  6. Τέλος σε ένα πιάτο χτυπάμε τα αυγά  με το χυμό του λεμονιού (άν επιθυμητέ να είναι ποιο ξινά προσθέστε μισό λεμονάκι ακόμα) . Κατεβάζουμε την κατσαρόλα απο την φωτιά και αυγοκόβουμε το φαγητό μας (δηλαδή ρίχνουμε σιγά σιγά το μίγμα στην κατσαρόλα).
  7. Καλή σας όρεξη.! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου