Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Σαλάτα Ceasar.!

Η Γνήσια Σαλάτα Σίζαρ..........

Τι θα χρειαστούμε :
  • 1/2 γαλλική μπαγκέτα κομμένη σε λεπτές φέτες 
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
  • 600 γραμμ. στήθος κοτόπουλου φιλέτο ψημένο 
  • 1 τρυφερό μαρούλι χοντροκομμένο
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
για το ντρέσινγκ:
  • 1  αυγό 
  • 1 σκελίδα σκόρδο 
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού 
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 4 φιλέτα αντσούγιας 
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
  1.  Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC. 
  2. Χτυπάμε με πιρούνι σε ένα μπολ το σκόρδο με το ελαιόλαδο.
  3.  Βουτάμε μέσα τις φέτες μπαγκέτας και απ’ τις 2 πλευρές να λαδωθούν καλά και τις αραδιάζουμε σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. 
  4. Τις ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 10΄ και τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
  5.  Ψήνουμε το κοτόπουλο στην γκριλιέρα ή στο φούρνο. 
  6. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κοτόπουλο σούβλας (το στήθος μόνο). 
  7. Στη συνέχεια, το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  8.  Σε ένα μπολ τοποθετούμε το μισό κοτόπουλο, τα μισά κρουτόν, το μισό κρεμμύδι, όλο το μαρούλι, το μισό τυρί και το μαϊντανό και ανακατεύουμε απαλά. 
  9. Μοιράζουμε σε 4 βαθιά πιάτα και γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα υλικά μοιράζοντάς τα. 
  10. Στο τέλος περιχύνουμε με το ντρέσινγκ.
για το ντρέσινγκ:
  1.  Στο μπλέντερ ρίχνουμε το αυγό, το σκόρδο, το λεμόνι, τη μουστάρδα και τις αντσούγιες και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμα.
  2.  Με το μπλέντερ σε λειτουργία ρίχνουμε λίγο λίγο και το ελαιόλαδο (όπως στη μαγιονέζα).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου