Η Γνήσια Σαλάτα Σίζαρ..........
Τι θα χρειαστούμε :
- 1/2 γαλλική μπαγκέτα κομμένη σε λεπτές φέτες
- 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
- 600 γραμμ. στήθος κοτόπουλου φιλέτο ψημένο
- 1 τρυφερό μαρούλι χοντροκομμένο
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 1 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
- 1 αυγό
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 4 φιλέτα αντσούγιας
- 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
- Χτυπάμε με πιρούνι σε ένα μπολ το σκόρδο με το ελαιόλαδο.
- Βουτάμε μέσα τις φέτες μπαγκέτας και απ’ τις 2 πλευρές να λαδωθούν καλά και τις αραδιάζουμε σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.
- Τις ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 10΄ και τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
- Ψήνουμε το κοτόπουλο στην γκριλιέρα ή στο φούρνο.
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κοτόπουλο σούβλας (το στήθος μόνο).
- Στη συνέχεια, το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
- Σε ένα μπολ τοποθετούμε το μισό κοτόπουλο, τα μισά κρουτόν, το μισό κρεμμύδι, όλο το μαρούλι, το μισό τυρί και το μαϊντανό και ανακατεύουμε απαλά.
- Μοιράζουμε σε 4 βαθιά πιάτα και γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα υλικά μοιράζοντάς τα.
- Στο τέλος περιχύνουμε με το ντρέσινγκ.
- Στο μπλέντερ ρίχνουμε το αυγό, το σκόρδο, το λεμόνι, τη μουστάρδα και τις αντσούγιες και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμα.
- Με το μπλέντερ σε λειτουργία ρίχνουμε λίγο λίγο και το ελαιόλαδο (όπως στη μαγιονέζα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου