Τι θα χρειαστούμε:
- 1 πακέτο ταλιατέλες
- 1 φιλέτο σολομού φρέσκο
- 1 σφηνάκι βότκα
- φρέσκα κρεμμυδάκια
- 150 γραμ. κρέμα γάλακτος
- λίγο ελαιόλαδο
- άνηθο – αλάτι – λευκοπίπερο
- λίγο βούτυρο σολομού (προαιρετικά)
- Βράζουμε τις ταλιατέλες al dente, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια. Μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε και τοφιλέτο σολομού κομμένο σε πολύ μικρά κομμάτια.
- Μόλις το φιλέτο αρχίσει να ασπρίζει σβήνουμε με την βότκα και αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, μια πρέζα αλάτι, λίγο λευκοπίπερο, και μπόλικο άνηθο ψιλοκομμένο. Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε ένα μικρό κομμάτι από βούτυρο σολομού (το βρίσκουμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ ή ενημερωμένα delicatessen).
- Δίνει έξτρα άρωμα και ένα φίνο χρώμα στη σάλτσα.
- Τοποθετούμε τις ταλιατέλες, ελαφρώς βουτυρωμένες, σε μια μεγάλη πιατέλα και από πάνω την σάλτσα που ετοιμάσαμε.
- Σερβίρεται ζεστό ως κύριο πιάτο και συνοδεύεται άριστα με λευκό κρασί και δει Σαντορινιό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου