Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Μοσχαράκι με Δαμάσκηνα.

Τι θα χρειαστούμε: 



  • 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κομμάτια
  • Λίγη σάλτσα τομάτας pumaro 
  • Δάφνη 3 φυλλαράκια
  • Λίγη κανέλα και λίγο γαρύφαλλο (σκόνη), λίγο αλάτι
  • Ένα σακουλάκι δαμάσκηνα φρέσκα χωρίς κουκούτσι, λίγες σταφίδες
  • 1 Κρεμμυδάκι ξερό λίγη πιπεριά.
Εκτέλεση:
  1. Αφού βράσουμε το μοσχαράκι έως ότου μαλακώσει, βάζουμε λάδι στη κατσαρόλα και το τσιγαρίζουμε ελαφρά μαζί με το κρεμμύδι και την πιπεριά. 
  2. Ρίχνουμε τη σάλτσα (λίγο) και ανακατεύουμε, μετά προσθέτουμε τα δαμάσκηνα με τις σταφίδες , τη δάφνη την κανέλα το γαρύφαλλο και το αλάτι και προσθέτουμε νερό όσο χρειάζεται (μη γίνει πολύ νερουλό). 
  3. Αφήνουμε να βράσει και μετά πατάμε λίγο τα δαμάσκηνα για να βγάλουν το ζωμό τους (δεν το κάνουμε λιώμα).
  4. Μόλις πήξει η σάλτσα και αφού έχει γίνει το μοσχάρι το οποίο έχουμε βράσει από πριν καλά δοκιμάζουμε και αν είμαστε ευχαριστημένοι από τη γεύση το προσφέρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου