Τι θα χρειαστούμε:
- 3 μέτριες πατάτες
- 3 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1/2 φλ τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 φλ τσαγιού γκούντα χοντροτριμμένο
- 1 φλ τσαγιού κρέμα γάλακτος
- αλάτι και πιπέρι
- Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις βράζουμε.
- Πρέπει να προσέξουμε να μην βράσουν πολύ γιατί θα ψηθούν κι άλλο στον φούρνο.
- Όταν οι πατάτες είναι έτοιμες τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε χοντρές φέτες.
- Παίρνουμε ένα πυρέξ ή τα ατομικά μας πυρεξάκια για σουφλέ και τοποθετούμε μερικές από τις φέτες μας μέχρι να καλύψουμε τον πάτο του σκεύους μας.
- Σε ένα τηγάνι έχουμε τσιγαρίσει πρώτα το μπέικον και μετά προσθέτουμε και το κρεμμυδάκι μας.
- Δεν βάζουμε λάδι στο τηγάνι αλλά τα ψήνουμε με το λίπος του μπέικον.
- Μόλις μαραθεί και τι κρεμμύδι μας τα ρίχνουμε σέ ένα μπολ.
- Εκεί προσθέτουμε τον μαϊντανό μας , 1/2 φλιτζάνι γκούντα και την κρέμα γάλακτος με λίγο αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα μας πάνω από τις πατάτες που έχουμε στρώσει στα πυρεξάκια μας.
- Συνεχίζουμε τοποθετώντας τις υπόλοιπες πατάτες από πάνω και τέλος σκεπάζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο γκούντα.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς αερόθερμο μέχρι να ροδίσει το τυράκι μας από πάνω (περίπου 15-20 λεπτά).
.jpg)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου