Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Μούς Βερίκοκου.!

Τι θα χρειαστούμε:

  • 200 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα.
  • 500 γραμμάρια βερίκοκα φρέσκα.
  • 2 ασπράδια αυγών.
  • 3 φύλλα ζελατίνας(των 10 γραμμαρίων)
  • 1 κουταλιά λικέρ της αρεσκείας μας.
  • 350 γραμμάρια κρέμα γάλακτος χτυπημένη .
  • 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη.
  • 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού.

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε σε κατσαρόλα τα βερίκοκα με 1 φλιτζάνι νερό ,να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Στην συνέχεια τα περνάμε από το μύλο των λαχανικών η στο μούλτι. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε καλά.
  3. Μουσκεύουμε τα φύλλα ζελατίνας σε 4-5 κουταλιές νερό ,τα λιώνουμε στην συνέχεια σε σιγανή φωτιά και τα προσθέτουμε στο βερίκοκο.
  4. Προσθέτουμε επίσης τα ασπράδια χτυπημένα μαρέγκα το λικέρ , την κρέμα γάλακτος ,την άχνη και το χυμό λεμονιού ,ανακατεύοντας καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
  5. Σερβίρουμε σε ατομικά μπόλ και την βάζουμε στο ψυγείο να πήξει. 
  6. Γαρνίρουμε κατά βούληση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου