Νόστιμη Μανιταρόσουπα ή Μαγειρίτσα των Χορτοφάγων.....
Τι θα χρειαστούμε:
1/2 κιλό μανιτάρια πλευρότους
1/4 κούπας λάδι
1 κούπα ψιλοκομμένα, φρέσκα κρεμμυδάκια
1/4 κούπας ψιλοκομμένο άνηθο
1/4 κούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή ζεστό νερό
1/3 κούπας ρύζι Καρολίνα
αλάτι, πιπέρι
1 αυγό
1/4 κούπας χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
- Πλύνετε τα μανιτάρια και σκουπίστε τα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Κόψτε τα σε κομματάκια.
- Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το λάδι και σοτάρετε τα μανιτάρια, ώσπου να μαραθούν.
- Ρίξτε τα κρεμμυδάκια και συνεχίστε 3' ακόμη το σοτάρισμα.
- Προσθέστε το άνηθο, το μαϊντανό, το νερό, αλάτι και πιπέρι. Όταν η σούπα φτάσει στο σημείο βρασμού, ρίξτε το ρύζι. Σκεπάστε και σιγοβράστε 20', ώσπου να μαλακώσουν τα μανιτάρια και το ρύζι.
- Σ' ένα μπολ, χτυπήστε ελαφρά το αυγό, ρίξτε το χυμό λεμονιού και συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίξτε μερικές κουταλιές από το ζουμί της σούπας.
- Αδειάστε το αυγολέμονο μέσα στη σούπα, ανακατεύοντας ζωηρά και κατεβάστε την από τη φωτιά.
- Σερβίρετε τη σούπα ζεστή, πασπαλισμένη με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Καλή σας επιτυχία.!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου