Καλοκαιρινό Γλυκό του κουταλιού Καρπούζι...
Τι θα χρειαστούμε:
- 1 κιλό καρπούζι καθαρισμένο
- 1 κιλό ζάχαρη
- ½ κιλό μέλι
- 3 χαρτάκια βανίλιας
- 3 κουταλιές σούπας ασβέστη
- 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
Εκτέλεση:
- Αγοράζετε ένα πολύ χονδρόφλουδο καρπούζι και αφού αφαιρέσετε το εσωτερικό, που τρώγεται ,το καθαρίζετε ώστε μα φύγει όλη η πράσινη φλούδα και να μείνει μόνο το άσπρο μέρος.
- Το κόβετε σε τετράγωνα ή μπακλαβωτά κομματάκια.
- Σε πήλινη λεκάνη , βάζετε 10 ποτήρια νερό και μέσα σ’αυτό ρίχνετε το ασβέστη. Ανακατεύετε να γίνει ένα γαλάκτωμα και βάζετε μέσα το καρπούζι.
- Το αφήνετε να σταθεί μία ώρα περίπου και κατόπιν, το βγάζετε .το ξεπλένετε σε άφθονο νερό και το απλώνετε ένα-ένα κομμάτι επάνω σε πετσέτα και στραγγίζει. Βάζετε την ζάχαρη με το νερό και το μέλι να βράζουν.
- Την ξαφρίζετε με τρυπητή κουτάλα και αφήνετε να δέσει καλά. Κατεβάζετε από τη φωτιά να κρυώσει το σιρόπι. Ρίχνετε μέσα το καρπούζι . ξαναβάζετε στη φωτιά και αφήνετε το γλυκό να βράσει και να δέσει.
- Κατεβάζετε , προσθέτετε τις βανίλιες και αφού κρυώσει σερβίρετε στα βάζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου