Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Γλυκό του Κουταλιού Καρπούζι.!

Καλοκαιρινό Γλυκό του κουταλιού Καρπούζι...

Τι θα χρειαστούμε:

  • 1 κιλό καρπούζι καθαρισμένο
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • ½ κιλό μέλι
  • 3 χαρτάκια βανίλιας
  • 3 κουταλιές σούπας ασβέστη
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
Εκτέλεση:
  1. Αγοράζετε ένα πολύ χονδρόφλουδο καρπούζι και αφού αφαιρέσετε το εσωτερικό, που τρώγεται ,το καθαρίζετε ώστε μα φύγει όλη η πράσινη φλούδα και να μείνει μόνο το άσπρο μέρος.
  2.  Το κόβετε σε τετράγωνα ή μπακλαβωτά κομματάκια.
  3.  Σε πήλινη λεκάνη , βάζετε 10 ποτήρια νερό και μέσα σ’αυτό ρίχνετε το ασβέστη. Ανακατεύετε να γίνει ένα γαλάκτωμα και βάζετε μέσα το καρπούζι.
  4.  Το αφήνετε να σταθεί μία ώρα περίπου και κατόπιν, το βγάζετε .το ξεπλένετε σε άφθονο νερό και το απλώνετε ένα-ένα κομμάτι επάνω σε πετσέτα και στραγγίζει. Βάζετε την ζάχαρη με το νερό και το μέλι να βράζουν.
  5.  Την ξαφρίζετε με τρυπητή κουτάλα και αφήνετε να δέσει καλά. Κατεβάζετε από τη φωτιά να κρυώσει το σιρόπι. Ρίχνετε μέσα το καρπούζι . ξαναβάζετε στη φωτιά και αφήνετε το γλυκό να βράσει και να δέσει. 
  6. Κατεβάζετε , προσθέτετε τις βανίλιες και αφού κρυώσει σερβίρετε στα βάζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου