Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Γλυκό Σταφιδόψωμο..!

Τι θα χρειαστούμε:

  • 1 ποτήρι του νερού σπορέλαιο
  • 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
  • 1 ποτήρι του νερού χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν
  • 1 κουταλιά του γλυκού σόδα
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 1 /2 ποτήρι του νερού σταφίδες μαύρες πλυμένες
  • 900 γρ. αλεύρ
Εκτέλεση:

  1. Ρίχνουμε το μισό αλεύρι σε μία λεκάνη, ανοίγουμε μία λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε μέσα το λάδι, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκάλι με τη σόδα διαλυμένη σε αυτό, το νερό και τα ανακατεύουμε με το χέρι να ενωθούν. 
  2. Ρίχνουμε τις σταφίδες και το μπέικιν στο υπόλοιπο αλεύρι, τα προσθέτουμε στο μείγμα και τα ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν και αυτά.
  3. Λαδώνουμε ένα μακρόστενο ταψί, απλώνουμε μέσα ομοιόμορφα το μείγμα  και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου, μέχρι να φουσκώσει και να πάρει χρώμα.
  4. Καλή σας επιτυχία.!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου