Δροσερή , Καλοκαιρινή Τάρτα Φρούτων.....
Τι θα χρειαστούμε:
- Για την τάρτα
- 3 ½ φλιτζάνια αλεύρι
- ½ φλιτζάνι ζάχαρη
- ½ τούβλο βιταμ
- 1 αυγό
- 1 βανίλια
- 1 ποτήρι του κρασιού κονιάκ ή λικέρ πορτοκάλι ή grand marnier
- 2 κουταλιές μπέικιν παουντερ
- Για τη γέμιση
- 1 φακελακι κρεμα ζαχαραοπλαστικης γιωτης
- 1μιση φλιτζάνι φρέσκο γάλα
- 1/2 φλιτζάνι κρεμα γάλακτος
- Για το γαρνίρισμα
- Φρέσκα φρούτα της αρεσκείας σας
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατεψουν
- Προσθέτουμε το αυγό και σιγά σιγά όλα τα άλλα υλικά.
- Στο τέλος βάζουμε το αλεύρι και χτυπάμε ώσπου να γίνει μια σφιχτή ζύμη.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε την τσαρτίερα μας και βάζουμε μέσα τη ζύμη,την ανοίγουμε με το χέρι μας και την ανασηκώνουμε να καλυψει τα τοιχώματα.
- Την τρυπάμε με ενα πηρουνι κατα τοπους και καλυπτουμε την επιφάνεια με μια λαδοκολλα κομμενη στη διαμετρο της ταρτιερας.Απο πανω βαζουμε ρύζι ή καποιο οσπριο (το βάρος μας βοηθαει να μη φουσκώσει).
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 35-40 λεπτα.
- Στο μίξερ χτυπάμε για 5 λεπτά το περιεχόμενο του φακέλου της κρεμας με το γαλα και την κρεμα.
- Στρωνουμε την κρεμα με μια σπατουλα στην ταρτα η οποια εχει κρυωσει και την εχουμε ξεφορμάρει.
- Στολιζουμε με φρεσκα φρουτα όπως μας αρέσει!
*Κάτι ακόμα: Μπορουμε να θελουμε μεσα στην κρεμα να αναμειξουμε κομματακια φραουλας ή αλλου φρουτου καθως και καραμελωμενους ξηρους καρπους.Η ταρτα αυτη ειναι ζυμη παστα φλωρας αλλα μπορει να γινει και με οποιαδηποτε αλλη βαση ή ακομα και με σφολιάτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου