Τι θα χρειαστούμε:
για την βάση:
- 250 γρ. μπισκότα πτι μπέρ ή digestive.
- 80 γρ. βούτυρο.
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος.
- 8 κ.σ ζάχαρη άχνη .
- 500 γρ. κρίμ τσίζ (philadelphia)
- Ξύσμα από ένα λεμόνι.
- 1. φλ. τσαγιού πολτοποιημένες φράουλες.
- 2 φλ.τσαγιού μαρμελάδα φράουλα.
Εκτέλεση:
1. Αλέθουμε στο μίξερ τα μπισκότα σε σκόνη. Τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια.
2. Με τα δάχτυλα το ψιχουλιάζουμε. Όταν το μπισκότο γίνει σαν βρεγμένη άμμος, το στρώνουμε σε φόρμα δαχτυλίδι 23 εκ. και πατάμε την επιφάνεια με κουτάλι για να ισιώσει. Ψήνουμε το μπισκότο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα για 10΄. Έπειτα, το αφήνουμε να κρυώσει.
3. Χτυπάμε με μίξερ χειρός την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε παχύρρευστη μορφή, μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Προσθέτουμε το κριμ τσιζ, το ξύσμα και τις πολτοποιημένες φράουλες. Ανακατεύουμε με σύρμα ή με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, να ομογενοποιηθεί η κρέμα
4. Αδειάζουμε την κρέμα επάνω στο κρύο μπισκότο και παγώνουμε το τσιζ κέικ για 2 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί.
5. Απλώνουμε τη μαρμελάδα φράουλα επάνω στην κρέμα, ξεφορμάρουμε το γλυκό και κόβουμε σε κομμάτια.
2. Με τα δάχτυλα το ψιχουλιάζουμε. Όταν το μπισκότο γίνει σαν βρεγμένη άμμος, το στρώνουμε σε φόρμα δαχτυλίδι 23 εκ. και πατάμε την επιφάνεια με κουτάλι για να ισιώσει. Ψήνουμε το μπισκότο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα για 10΄. Έπειτα, το αφήνουμε να κρυώσει.
3. Χτυπάμε με μίξερ χειρός την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε παχύρρευστη μορφή, μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Προσθέτουμε το κριμ τσιζ, το ξύσμα και τις πολτοποιημένες φράουλες. Ανακατεύουμε με σύρμα ή με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, να ομογενοποιηθεί η κρέμα
4. Αδειάζουμε την κρέμα επάνω στο κρύο μπισκότο και παγώνουμε το τσιζ κέικ για 2 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί.
5. Απλώνουμε τη μαρμελάδα φράουλα επάνω στην κρέμα, ξεφορμάρουμε το γλυκό και κόβουμε σε κομμάτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου