Σοκολατόπιτα..!
Τι θα χρειαστούμε:
- 120 γρ. κουβερτούρα
- 110 γρ. βούτυρο
- 4 αυγά
- 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 60 γρ. αλεύρι
- 15 γρ. κακάο
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση:
- Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων.
- Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν και ενσωματώνουμε στη λιωμένη κουβερτούρα.
- Προσθέτουμε το αλεύρι με το κακάο κοσκινισμένα, ανακατεύουμε προσθέτοντας το ξύσμα.
- Γεμίζουμε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο τσέρκι ή ταψί διαμέτρου 20 εκατοστών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200-210οC για 15-20 λεπτά.
- Καλή σας απόλαυση..!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου