Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Καρυδόπιτα Απολαυστική.!

Τι θα χρειαστούμε:

για την καρυδόπιτα:
  • 10 αυγά
  • 10 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
  • 10 κουταλιές ζάχαρη
  • 10 κουταλιές σιμιγδάλι
  • 10 κουταλιές καρύδια κοπανισμένα
  • Λίγο βούτυρο
για το σιρόπι:
  • 1 κιλό νερό
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 2 βανίλιες

Εκτέλεση:

Για την καρυδόπιτα: Χτυπάμε σε μία λεκάνη καλά τους κρόκους των αυγών με την ζάχαρη μέχρι το μίγμα μας να γίνει αφράτο.
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα και τα ρίχνουμε προσεκτικά στην λεκάνη μας.
Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και τα καρύδια δουλεύοντας συνεχώς το μίγμα μας και το ρίχνουμε σε βουτυρωμένο ταψί.
Ψήνουμε το γλυκό μας στους 200°C για 50 λεπτά περίπου.
Για το σιρόπι:Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με την ζάχαρη, τα ανακατεύουμε καλά και αφού βράσουν για 5 λεπτά περίπου ρίχνουμε τις βανίλιες και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και περιχύνουμε την καρυδόπιτα μας.
Σερβίρουμε με παγωτό και τρυμμένο καρύδι απο πάνω.
Καλή σας απόλαυση.!


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου