Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Μανιτάρια Αλά Κρέμ.!

Μια συνταγή για τους λάτρεις των Μανιταριών......

Τι θα χρειαστούμε:

  • Μισό κιλό φρέσκα μανιτάρια
  • 1 μικρό κουτί κρέμα γάλακτος light
  • 1 κρεμμυδάκι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 σφηνοπότηρο κονιάκ
  • 2 κουταλιές βούτυρο ή ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα
  • 2 κουταλιές παρμεζάνα τριμμένη ή Blue Cheese 

  • Εκτέλεση:

    1. Καθαρίζουμε και κόβουμε φέτες τα μανιτάρια.
    2. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο ή το ελαιόλαδο και την σκελίδα σκόρδο χωρίς να την κόψουμε. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και μόλις "χρυσίσει" προσθέτουμε τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνουμε και αφού εξατμιστούν όλα τα υγρά το "σβήνουμε" με το κονιάκ.
    3. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και σε σιγανή φωτιά ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα ώσπου να πήξει ελαφρώς. 
    4. Στο τελος ρίχνουμε το τυρί που θέλουμε. Εάν βάλουμε blue cheese ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
    5. Μόλις κρυώσει πήζει κι άλλο γι' αυτό όταν η σάλτσα έχει πήξει όσο θέλουμε πρέπει να αποσύρουμε το σκεύος απο το μάτι της κουζίνας.
    * Κάτι ακόμα:Επίσης μπορούμε να σερβίρουμε με πένες ή και με ρύζι.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου