Μια συνταγή για τους λάτρεις των Μανιταριών......
Τι θα χρειαστούμε:
Μισό κιλό φρέσκα μανιτάρια
1 μικρό κουτί κρέμα γάλακτος light
1 κρεμμυδάκι ξερό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 σφηνοπότηρο κονιάκ
2 κουταλιές βούτυρο ή ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα
2 κουταλιές παρμεζάνα τριμμένη ή Blue Cheese
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε και κόβουμε φέτες τα μανιτάρια.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο ή το ελαιόλαδο και την σκελίδα σκόρδο χωρίς να την κόψουμε. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και μόλις "χρυσίσει" προσθέτουμε τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνουμε και αφού εξατμιστούν όλα τα υγρά το "σβήνουμε" με το κονιάκ.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και σε σιγανή φωτιά ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα ώσπου να πήξει ελαφρώς.
- Στο τελος ρίχνουμε το τυρί που θέλουμε. Εάν βάλουμε blue cheese ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
- Μόλις κρυώσει πήζει κι άλλο γι' αυτό όταν η σάλτσα έχει πήξει όσο θέλουμε πρέπει να αποσύρουμε το σκεύος απο το μάτι της κουζίνας.
* Κάτι ακόμα:Επίσης μπορούμε να σερβίρουμε με πένες ή και με ρύζι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου