Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Κρύα Σοκολατένια Τάρτα Κόλαση.!

Τι θα χρειαστούμε:

για την βάση:
  • 300  γρ.  μπισκότα (θρυμματισμένα) 
  • 100 γρ. βούτυρο (λιωμένο)
για την κρέμα :
  •  300 γρ. κουβερτούρα  γάλακτος.
  • 200 γρ κρέμα γάλακτος.
  • αμύγδαλο φιλέ , κερασάκια (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Παίρνουμε ένα μπολ και βάζουμε τα μπισκότα μας και το βούτυρο ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστο μείγμα.
  2. Και αφού τα έχουμε ανακατέψει παίρνουμε ένα ταψάκι τάρτας (ταρτιέρα) και στρώνουμε το μπισκότο μας καλά  μέχρι να ανέβει και στα τοιχώματα μέχρι πάνω. Μετά το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 2 ώρες.
  3. Κατόπιν σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος .
  4. Εφόσον έχει ζεσταθεί η κρέμα γάλακτος παίρνουμε ένα μπολ και ρίχνουμε την κουβερτούρα και από πάνω την ζεστή κρέμα γάλακτος ώστε να λιώσει ανακατεύοντας συνεχώς .
  5. Μετά αφού έχει κρυώσει η βάση μας ρίχνουμε από πάνω το μείγμα σοκολάτας και την απλώνουμε καλά ώστε να πάει παντού και την ξανά τοποθετούμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να σφίξει καλά.
  6. Τέλος αφού έχει γίνει τη τάρτα μας γαρνίρουμε αμύγδαλο και κερασάκια.
  7. Καλή σας απόλαυση.!
*Κάτι ακόμα: Μπορούμε επίσης να γαρνίρουμε με φουντούκι , βατόμουρα , τρούφα.!
*Tips: Άν η ταρτιέρα σας δεν είναι πτυσσόμενη ώστε να χωρίζει μπορείτε κάτω από την βάση να βάλετε λαδόκολλα για να βγει ποιο εύκολα.! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου