Ασυνήθιστη Μαλλιαρή Τυρόπιτα..!
Μια ασυνήθιστη Τυρόπιτα με φύλλο Κανταΐφι ....
Τι θα χρειαστούμε:
- 1.πακ. Φύλλο κανταΐφι.
- 250 γρ. Κασέρι.
- 250 γρ. Γκούντα.
- 250 γρ. Ρεγκάτο.
- 250 γρ.Κρέμα γάλακτος.
- 1/2 λίτρο φρέσκο γάλα.
- 3. αυγά.
- 125 γρ. βούτυρο (λιωμένο)
Εκτέλεση:
- Αρχικά παίρνουμε το φύλλο και το ξαίνουμε καλά με τα χέρια μας
- Μετά παίρνουμε ένα μπολ και βάζουμε μέσα όλα τα τυριά μας και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
- Αλείφουμε ένα πυρέξ με βούτυρο καλά όλη την επιφάνεια .
- Αφού έχουμε αλείψει το πυρέξ μας βάζουμε κάτω μια στρώση από το φύλλο μας και το βουτυρώνουμε.
- Ρίχνουμε από πάνω το μισό τυρί μας και ξανά βάζουμε μια στρώση από το φύλλο μας και το ξανά αλείφουμε με βούτυρο.Και μετά ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί μας από πάνω .
- Εφόσον έχουμε ρίξει τα τυριά μας τα σκεπάζουμε με το υπόλοιπο φύλλο μας.
- Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το γάλα την κρέμα γάλακτος και τα αυγά μαζί και τα χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός.
- Τέλος αφού έχουμε αναμίξει τα παραπάνω υλικά μας τα ρίχνουμε πάνω από το φύλλο μας αρχίζοντας πάντα από τις πλευρές και τις γωνίες του ταψιού.
- Το αφίνουμε για μισή ώρα να τραβίξει τα υγρά του , και μετά το βάζουμε να ψηθεί για 45-50' .
- Καλή σας όρεξη..!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου