Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Ασυνήθιστη Μαλλιαρή Τυρόπιτα..!

Μια ασυνήθιστη Τυρόπιτα με φύλλο Κανταΐφι ....

Τι θα χρειαστούμε:

  • 1.πακ. Φύλλο κανταΐφι.
  • 250 γρ. Κασέρι.
  • 250 γρ. Γκούντα.
  • 250 γρ. Ρεγκάτο.
  • 250 γρ.Κρέμα γάλακτος.
  • 1/2 λίτρο φρέσκο γάλα.
  • 3. αυγά.
  • 125 γρ. βούτυρο (λιωμένο)

  Εκτέλεση: 

  1. Αρχικά παίρνουμε το φύλλο και το ξαίνουμε καλά με τα χέρια μας
  2. Μετά παίρνουμε ένα μπολ και βάζουμε μέσα όλα τα τυριά μας και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
  3. Αλείφουμε ένα πυρέξ με βούτυρο καλά όλη την επιφάνεια .
  4. Αφού έχουμε αλείψει το πυρέξ μας βάζουμε κάτω μια στρώση από το φύλλο μας και το βουτυρώνουμε. 
  5. Ρίχνουμε από πάνω το μισό τυρί μας και ξανά βάζουμε μια στρώση από το φύλλο μας και το ξανά αλείφουμε με βούτυρο.Και μετά ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί μας από πάνω .
  6. Εφόσον έχουμε ρίξει τα τυριά μας τα σκεπάζουμε με το υπόλοιπο φύλλο μας.
  7. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το γάλα την κρέμα γάλακτος και τα αυγά μαζί και τα χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός.
  8. Τέλος αφού έχουμε αναμίξει τα παραπάνω υλικά μας τα ρίχνουμε πάνω από το φύλλο μας αρχίζοντας πάντα από τις πλευρές και τις γωνίες του ταψιού.
  9.  Το αφίνουμε για μισή ώρα να τραβίξει τα υγρά του , και μετά το βάζουμε να ψηθεί για 45-50' .
  10. Καλή σας όρεξη..!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου