Φραουλογλυκό.!
Δροσερό , εύκολο και γρήγορο γλυκάκι...
Τι θα χρειαστούμε:
- 1 πακέτο σαβουαγιάρ
- 2 φακέλους άνθος αραβοσίτου (φράουλα)
- 1 κούπα τσαγιού γάλα με λίγο κονιάκ
- 1 φάκελο ζελέ φράουλα
- φρέσκες φράουλες
- σαντιγύ morfat
Εκτέλεση:
- Ετοιμάζουμε το άνθος αραβοσίτου (όπως λένε οι οδηγίες στον φάκελο) και το αφήνουμε λιγάκι να σταθεί.
- Βουτάμε τα σαβουαγιάρ ελαφρά στο μείγμα γάλακτος κονιάκ και τα βάζουμε σε ένα μακρόστενο διαφανές πυρέξ ή σε μια βαθιά πιατέλα.
- Βάζουμε
επάνω στα σαβουαγιάρ το άνθος αραβοσίτου στο οποίο μέσα έχουμε
ανακατέψει τις φρέσκες φράουλες ψιλοκομμένες και το βάζουμε στο ψυγείο.
- Ετοιμάζουμε το ζελέ, το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε επάνω στο άνθος αραβοσίτου.
- Ξαναβάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει και το ζελέ.
- Ετοιμάζουμε την σαντιγί. Την τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει.
- Αφού έχει παγώσει το γλυκάκι μας, βάζουμε την σαντιγί σε κορνέ και διακοσμούμε.
- Εάν θέλουμε έχουμε κρατήσει και μερικές φρέσκες φράουλες για την διακόσμηση του γλυκού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου