Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Φραουλογλυκό.!

Δροσερό , εύκολο και γρήγορο γλυκάκι...

Τι θα χρειαστούμε:

  • 1 πακέτο σαβουαγιάρ
  • 2 φακέλους άνθος αραβοσίτου (φράουλα)
  • 1 κούπα τσαγιού γάλα με λίγο κονιάκ
  • 1 φάκελο ζελέ φράουλα
  • φρέσκες φράουλες
  • σαντιγύ morfat

Εκτέλεση:

  1. Ετοιμάζουμε το άνθος αραβοσίτου (όπως λένε οι οδηγίες στον φάκελο) και το αφήνουμε λιγάκι να σταθεί.
  2. Βουτάμε τα σαβουαγιάρ ελαφρά στο μείγμα γάλακτος κονιάκ και τα βάζουμε σε ένα μακρόστενο διαφανές πυρέξ ή σε μια βαθιά πιατέλα.
  3. Βάζουμε επάνω στα σαβουαγιάρ το άνθος αραβοσίτου στο οποίο μέσα έχουμε ανακατέψει τις φρέσκες φράουλες ψιλοκομμένες και το βάζουμε στο ψυγείο.
  4. Ετοιμάζουμε το ζελέ, το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε επάνω στο άνθος αραβοσίτου.
  5. Ξαναβάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει και το ζελέ.
  6. Ετοιμάζουμε την σαντιγί. Την τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει.
  7. Αφού έχει παγώσει το γλυκάκι μας, βάζουμε την σαντιγί σε κορνέ και διακοσμούμε.
  8. Εάν θέλουμε έχουμε κρατήσει και μερικές φρέσκες φράουλες για την διακόσμηση του γλυκού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου