Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Κέικ με Σταφίδες..!




Tι θα χρειαστούμε:

  • 3 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 ¼ φλιτζ. Βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλιτζ. γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλιτζ. σταφίδες μαύρες
  • 4 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κουταλιές μπράντι
  • 1 βανίλια
  • αλεύρι για το πασπάλισμα
  • 2-3 κουταλιές Βιτάμ για το άλειμμα
  • ζάχαρη άχνη
  • μαύρες σταφίδες

Εκτέλεση:

  • 1Χτύπησε το Βιτάμ
     με τη ζάχαρη στο μπολ του μίξερ, μέχρι να ασπρίσουν, μετά πρόσθεσε τα αβγά και χτύπησέ τα, μέχρι να αφρατέψουν. Σειρά έχουν το γάλα με το μπράντι και, μόλις απορροφηθούν, το αλεύρι και η βανίλια.
  • 2Ανακάτεψε και, μόλις ενωθούν, βγάλε το μπολ από το μίξερ, ρίξε τις σταφίδες και ανακάτεψε απαλά, ώστε να πάνε παντού.
  • 3Άλειψε μια φόρμα με Bιτάμ, αλεύρωσέ την και τίναξε να φύγει το παραπανίσιο αλεύρι.
  • 4Άπλωσε εκεί μέσα τη ζύμη ομοιόμορφα και ψήσε για 50-55 λεπτά σε φούρνο που έχεις προθερμάνει στους 180°C.
  • 5Βγάλε τη φόρμα από το φούρνο, άφησε το κέικ να κρυώσει για 10 λεπτά και μετά ξεφόρμαρε. Μπορείς να πασπαλίσεις με τη ζάχαρη άχνη και να γαρνίρεις με σταφίδες, αλλά μόνο αφού το κέικ κρυώσει εντελώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου