Τι θα χρειαστούμε:
για την ζύμη:
- 250 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
- 125 ml χλιαρό νερό.
- 2 κ.γ ελαιόλαδο.
- 2κ.γ αλάτι.
- μισό φακελάκι ξηρή μαγιά. (4gr)
για την επίστρωση μπαχαρικών ή τυριών από πάνω:
(προτείνω)
- αλάτι .
- δυόσμος ή ρίγανη .
- τριμμένο κεφαλοτύρι.
- σκόρδο σε σκόνη.
Εκτέλεση:
- Φτιάχνουμε το ζυμάρι μας και το βάζουμε σε ζεστό μέρος να ανέβει για μιάμιση, περίπου, ώρα (συνήθως προθερμαίνω τον φούρνο στους 50 βαθμούς, τον σβήνω και στη συνέχεια τοποθετώ εκεί το ζυμάρι στο μεσαίο ράφι).
- Χωρίζουμε το φουσκωμένο ζυμαράκι μας σε 2 μέρη, και τα ανοίγουμε σε λεπτά φύλλα (περίπου 3-5 χιλιοστών).
- Τα βάζουμε το καθένα ξεχωριστά σε λαδόκολλα και τα αλείφουμε με λίγο λαδάκι.
- Ρίχνουμε από πάνω τα μπαχαρικά και το τυράκι. Με τον πλάστη ξαναρολάρουμε τη ζύμη ώστε τα υλικά να ενσωματωθούν με το ζυμάρι.
- Κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε ότι σχήμα θέλουμε να έχουν τα κρακεράκια μας και τα χωρίζουμε λίγο μεταξύ τους ώστε να μην κολλήσει το τυρί κατά το ψήσιμο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς για περίπου 8 λεπτά.
- Επίσης μπορείτε να προσθέσεται ότι υλικά σας αρέσουν από πάνω..! (ανάλογα με τα γούστα σας.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου