Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Λουκουμάδες γεμιστοί με Σοκολάτα.!

Συνταγή  Στέλιου Παρλιάρου.....

Τι θα χρειαστούμε:

για την γέμιση:
  • 100γρ κουβερτούρα τεμαχισμένη
  • 100γρ κρέμα γάλακτος

για τους λουκουμάδες:
  • 500γρ. γάλα πλήρες
  • 20γρ. φρέσκια μαγιά μπύρας
  • 30γρ. ζάχαρη
  • 5γρ. αλάτι
  • 520γρ. αλεύρι
  • αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
  • μέλι για το σερβίρισμα


Εκτέλεση:

Για την κρέμα:
  1. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε πάνω στην κουβερτούρα
  2. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα
  3. Τοποθετούμε την κρέμα στο ψυγείο και την αφήνουμε να κρυώσει καλά
  4. Φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια τα οποία τα ακουμπάμε πάνω σε λαδόκολλα και τα βάζουμε στην κατάψυξη για αρκετές ώρες

Για τους λουκουμάδες:
  1. Ζεσταίνουμε λίγο από το γάλα και διαλύουμε μέσα σε αυτό την μαγιά
  2. Προσθέτουμε την ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε
  3. Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα και το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά
  4. Αφήνουμε το μείγμα σε ζεστό περιβάλλον για 1 ώρα τουλάχιστον
  5. Πέρνουμε λίγη από την ζύμη και την τυλίγουμε γύρω απο ένα παγωμένο μπαλάκι σοκολάτας
  6. Βουτάμε τους γεμιστούς λουκουμάδες σε καυτό λάδι και με τρυπητή κουτάλα τους γυρνάμε συνέχεια μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα
  7. Τους αφήνουμε να στραγγίξουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας
  8. Τους σερβίρουμε ζεστούς με λίγο μέλι.
  9. Καλή σας απόλαυση...! 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου