Συνταγή Στέλιου Παρλιάρου.....
Τι θα χρειαστούμε:
για την γέμιση:
- 100γρ κουβερτούρα τεμαχισμένη
- 100γρ κρέμα γάλακτος
για τους λουκουμάδες:
- 500γρ. γάλα πλήρες
- 20γρ. φρέσκια μαγιά μπύρας
- 30γρ. ζάχαρη
- 5γρ. αλάτι
- 520γρ. αλεύρι
- αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
- μέλι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Για την κρέμα:
- Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε πάνω στην κουβερτούρα
- Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα
- Τοποθετούμε την κρέμα στο ψυγείο και την αφήνουμε να κρυώσει καλά
- Φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια τα οποία τα ακουμπάμε πάνω σε λαδόκολλα και τα βάζουμε στην κατάψυξη για αρκετές ώρες
Για τους λουκουμάδες:
- Ζεσταίνουμε λίγο από το γάλα και διαλύουμε μέσα σε αυτό την μαγιά
- Προσθέτουμε την ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε
- Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα και το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά
- Αφήνουμε το μείγμα σε ζεστό περιβάλλον για 1 ώρα τουλάχιστον
- Πέρνουμε λίγη από την ζύμη και την τυλίγουμε γύρω απο ένα παγωμένο μπαλάκι σοκολάτας
- Βουτάμε τους γεμιστούς λουκουμάδες σε καυτό λάδι και με τρυπητή κουτάλα τους γυρνάμε συνέχεια μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα
- Τους αφήνουμε να στραγγίξουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας
- Τους σερβίρουμε ζεστούς με λίγο μέλι.
- Καλή σας απόλαυση...!

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου