Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Πανακότα.!

Panna Cotta...


Τι θα χρειαστούμε:

  • 4 φλ. τσαγιού κρέμα
  • 3/4 του τσαγιού ζάχαρη ψιλή 
  • 5 ml Vanilla Extract
  • 4 φύλλα ζελατίνη
  • 1.κουταλιά μαρμελάδα βατόμουρο ( ότι προτιμάτε ) 
  • Λίγα Φρέσκα βατόμουρα ή ότι άλλο φρούτο θέλετε.

  • Εκτέλεση:

    1. Βάζουμε την κρέμα με τη ζάχαρη και την ζεσταίνουμε ελαφρώς, μεχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
    2. Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό να μουλιάσει για 3 λεπτά
    3. Κατόπιν τη στραγγίζουμε και την τοποθετούμε στην κρέμα 
      και ανακατεύουμε έως ότου διαλυθεί
    4. προσοχή δεν βράζουμε το μείγμα
    5. αδειάζουμε σε 8 μπολάκια και ψύχω για 4 με 6 ώρες
    6. Για το γαρνίρισμα:  1 κουταλιά της σούπας σπιτική μαρμελάδα βατόμουρο
      με 3 κ.σ. νερό σε ένα μπρίκι μέχρι να διαλυθεί.
    7. Η με φρέσκα βατόμουρα και ζάχαρη αχνή.


    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου