Καζάν Ντί Πί.!
Τι θα χρειαστούμε:
1 κούπα ριζάλευρο,
4 κούπες κρύο γάλα
1 κούπα ζάχαρη
1 μπολ άχνη
βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού
Γαρνίρεται με παγωτό (προαιρετικά).
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρολίτσα ανακατεύω το κρύο γάλα με το ριζάλευρο και την ζάχαρη.
- Κατόπιν τα βράζω σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει η κρέμα, μέχρι να πήξει. Ξεχωριστά έχω ένα ταψάκι, και το βουτυρώνω, και το πασπαλίζω με την άχνη ζάχαρη.
- Ρίχνω από επάνω την καυτή κρέμα, και την στρώνω ομοιόμορφα, την βάζω επάνω στο μάτι, να καεί ο πάτος με την ζάχαρη, και να γίνει καραμέλα.
- Περιστρέφω το ταψί, και ελέγχω , αν άρχισε να φαίνεται από τον πάτο η καραμέλα. Αν φαίνεται, είναι έτοιμη.
- Το καταλαβαίνω, και από την μυρωδιά της καμένης ζάχαρης.
- Την αφήνω, όπως είναι να κρυώσει καλά, διότι, όταν κρυώσει κόβεται καλλίτερα, και κατόπιν, την κόβω σε τρίγωνα κομμάτια.
- Αν θέλουμε τέλος την σερβίρουμε, και με παγωτό καϊμάκι.
- Καλή σας απόλαυση.!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου