Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Γαλακτομπούρεκο.!

Τι θα χρειαστούμε:

  • ½ κιλό φύλλο κρουστας
  • 2 λύτρα φρεσκο γαλα
  • 250 γρ φρεσκου βουτυρο τυπου Κερκυρας
  • 3 ποτηράκια του κρασιου σιμιγδαλι ψιλο ( περιπου μισο πακετο)
  • 2 ποτήρια νερου ζαχαρη 
  • βανίλιες 
  • αυγά
για το σιρόπι: 
  • 3 κούπες ζαχαρη
  • 2 ½ κούπες νερό
  • 1-2 ξυλαρακια κανέλας
  • 5-6 γαρίφαλα
  • Φλούδα λεμονιου 
  • Μερικές σταγονες χυμο λεμονιού

Εκτέλεση:

  1. Από το βούτυρο κραταμε 2 κουταλιες της σουπας για την κρεμα κ το υπολοιπο το λειωνουμε. Βάζουμε το γαλα στην φωτιά μεχρι να ζεσταθει μαζι με την ζαχαρη. 
  2. Στην συνέχεια ριχνουμε τις βανιλιες και το σιμιγδαλι και ανακατευουμε μεχρι να γινει κρεμα. Αποσυρουμε απο την φωτια , ριχνουμε το βουτυρο και ανακατευουμε.
  3. Εντωμεταξυ βουτυρωνουμε το ταψι και στρωνουμε τα μισα φυλλα αφου τα έχουμε επρωτα βουτυρωσει.
  4. Η κρεμα εχει κρυωσει λιγο οποτε χτυπαμε τα αυγα κ τα ριχνουμε μεσα κ ανακατευουμε με γρηγορες κινησεις
  5. Ριχνουμε την κρεμα στο ταψι και απο πανω βαζομε τα υπολοιπα φυλλα επισης βουτυρωμενα.
  6. Χαραζουμε το γλυκο κ ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο γι απεριπου 1 ωρα.
  7. Για το σιρόπι:
  8. Βαζουμε σε μια κατσαρολα ολα τα υλικα μαζι και ανακατευουμε. 
  9. Απο την στιγμη που θα αρχισει να βραζει το βραζουμε για 8 λεπτα.
  10. Βγαζουμε το γλυκο απο το φουρνο και το σιροπιαζουμε ζεστο.
  11. Αφου κρυωσει λιγο αν θελουμε πασπαλιζουμε με λιγη κανελα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου