Τι θα χρειαστούμε:
- ½ κιλό φύλλο κρουστας
- 2 λύτρα φρεσκο γαλα
- 250 γρ φρεσκου βουτυρο τυπου Κερκυρας
- 3 ποτηράκια του κρασιου σιμιγδαλι ψιλο ( περιπου μισο πακετο)
- 2 ποτήρια νερου ζαχαρη
- 2 βανίλιες
- 6 αυγά
για το σιρόπι:
- 3 κούπες ζαχαρη
- 2 ½ κούπες νερό
- 1-2 ξυλαρακια κανέλας
- 5-6 γαρίφαλα
- Φλούδα λεμονιου
- Μερικές σταγονες χυμο λεμονιού
Εκτέλεση:
- Από το βούτυρο κραταμε 2 κουταλιες της σουπας για την κρεμα κ το υπολοιπο το λειωνουμε. Βάζουμε το γαλα στην φωτιά μεχρι να ζεσταθει μαζι με την ζαχαρη.
- Στην συνέχεια ριχνουμε τις βανιλιες και το σιμιγδαλι και ανακατευουμε μεχρι να γινει κρεμα. Αποσυρουμε απο την φωτια , ριχνουμε το βουτυρο και ανακατευουμε.
- Εντωμεταξυ βουτυρωνουμε το ταψι και στρωνουμε τα μισα φυλλα αφου τα έχουμε επρωτα βουτυρωσει.
- Η κρεμα εχει κρυωσει λιγο οποτε χτυπαμε τα αυγα κ τα ριχνουμε μεσα κ ανακατευουμε με γρηγορες κινησεις
- Ριχνουμε την κρεμα στο ταψι και απο πανω βαζομε τα υπολοιπα φυλλα επισης βουτυρωμενα.
- Χαραζουμε το γλυκο κ ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο γι απεριπου 1 ωρα.
- Για το σιρόπι:
- Βαζουμε σε μια κατσαρολα ολα τα υλικα μαζι και ανακατευουμε.
- Απο την στιγμη που θα αρχισει να βραζει το βραζουμε για 8 λεπτα.
- Βγαζουμε το γλυκο απο το φουρνο και το σιροπιαζουμε ζεστο.
- Αφου κρυωσει λιγο αν θελουμε πασπαλιζουμε με λιγη κανελα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου