Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Tiramisu.!

Αυθεντική Ιταλική Συνταγή για Τiramisu.!

Τι θα χρειαστούμε:

  • 2 πακέτα σαβουαγιάρ
  • 750γρ. Μασκαρπόνε
  • 250γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2-4cl Αμαρέττο
  • 4 κρόκους
  • 2 ασπράδια
  • Νεσκαφέ
  • Κακάο

Εκτέλεση:

  1. Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη άχνη, προσθέτουμε το Μασκαρπόνε και ξαναχτυπάμε. Έπειτα ρίχνουμε το Αμαρέττο. 
  2. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια μαρένγκα και το προσθέτουμε στο μίγμα που είδη έχουμε κάνει. Προσοχή! Εδώ απλά ανακατεύουμε την μαρένγκα με το υπόλοιπο μίγμα...δεν χτυπάμε με το μίξερ.
  3. Στο μεταξύ έχουμε κάνει νεσκαφέ, βουτάμε ένα ένα τα σαβουαγιάρ πολύ λίγο στον καφέ και τα βάζουμε σε ένα πυρέξ (μακρόστενο) μέχρι να κάνουμε μία στρώση και απλώνουμε από πάνω την μισή κρέμα που ετοιμάσαμε προηγουμένως.
  4.  Κάνουμε άλλη μία στρώση σαβουαγιάρ και από πάνω ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
  5. Έτοιμο το γλυκό...το βάζουμε στο ψυγείο και καταναλώνουμε την άλλη μέρα, γιατί είναι καλύτερα να καθίσει 24 ώρες το γλυκό.
  6. Καλή σας απόλαυση.!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου