Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Krapfen ή Λουκουμάδες Γεμιστοί.!

Δοκιμάστε τα είναι Νοστιμότατα....

Τι θα χρειαστούμε:

  • 1 κιλό αλεύρι (περίπου)
  • 1 ½ φακελάκι μαγιά ξηρή ή 40 γραμμ.φρέσκια
  • 80 γραμμ. ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κρόκο αυγού
  • ½ λίτρο χλιαρό γάλα
  • 50 γραμμ. βούτυρο
  • 1 ασπράδι αυγού για το κλείσιμο
  • άχνη για το σερβίρισμα
 την γέμιση:
  •  μερέντα ή μαρμελάδα ή κρέμα βανίλιας
  • λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:


  1. Χτυπάμε με το σύρμα τον κρόκο ενός αυγού, την ζάχαρη, τις βανίλιες, το αλάτι και το βούτυρο.
  2. Διαλείουμε την μαγιά στο χλιαρό γάλα και την αδειάζουμε στο μείγμα.
  3. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλέυρι και ζυμώνουμε μια μαλακή ζύμη.
  4. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει.
  5. Έπειτα ανοίγουμε φύλλο πάχος 2 εκατοστά και κόβουμε στρογγυλά, προσέχουμε πάντα να ειναι 2 ζευγάρια.
  6. Βάζουμε την ζύμη πάνω σε λαδόκολα και την μια πλευρά την γεμίζουμε με μια κουταλιά μερέντα ή μαρμελάδα ή κρέμα και την άλλη πλευρά την αλοίφουμε με το ασπράδι και κλείνουμε προσεχτικά, ζουπώντας γύρω γύρω τις άκρες.
  7. Αφήνουμε να φουσκώσουν καλά και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για 3-5 λεπτά.
  8. Καλή Επιτυχία..!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου