Krapfen ή Λουκουμάδες Γεμιστοί.!
Δοκιμάστε τα είναι Νοστιμότατα....
Τι θα χρειαστούμε:
- 1 κιλό αλεύρι (περίπου)
- 1 ½ φακελάκι μαγιά ξηρή ή 40 γραμμ.φρέσκια
- 80 γραμμ. ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 1 κρόκο αυγού
- ½ λίτρο χλιαρό γάλα
- 50 γραμμ. βούτυρο
- 1 ασπράδι αυγού για το κλείσιμο
- άχνη για το σερβίρισμα
την γέμιση:
- μερέντα ή μαρμελάδα ή κρέμα βανίλιας
- λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε με το σύρμα τον κρόκο ενός αυγού, την ζάχαρη, τις βανίλιες, το αλάτι και το βούτυρο.
- Διαλείουμε την μαγιά στο χλιαρό γάλα και την αδειάζουμε στο μείγμα.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλέυρι και ζυμώνουμε μια μαλακή ζύμη.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει.
- Έπειτα ανοίγουμε φύλλο πάχος 2 εκατοστά και κόβουμε στρογγυλά, προσέχουμε πάντα να ειναι 2 ζευγάρια.
- Βάζουμε την ζύμη πάνω σε λαδόκολα και την μια πλευρά την γεμίζουμε με μια κουταλιά μερέντα ή μαρμελάδα ή κρέμα και την άλλη πλευρά την αλοίφουμε με το ασπράδι και κλείνουμε προσεχτικά, ζουπώντας γύρω γύρω τις άκρες.
- Αφήνουμε να φουσκώσουν καλά και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για 3-5 λεπτά.
- Καλή Επιτυχία..!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου