Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Πατάτες '' Ο Γκρατέν''..!

Νόστιμες Πατάτες  ''Ο Γκρατέν'' ......

Τι θα χρειαστούμε:

  • 1 κιλό πατάτες
  • 10 φέτες ζαμπόν
  • 200 γρ λαρδί κομμένο σε κυβάκια
  • 700 ml  κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 100 γρ αμύγδαλα καβουρδισμένα σε πούδρα
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 50 γρ βούτυρο
  • Αλάτι, πιπέρι,μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος με το λαρδί σ’ένα κατσαρολάκι και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
  2.  Μόλις κάψει η κρέμα αποσύρουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει. 
  3. Τρίβουμε το ταψί με το σκόρδο το οποίο βάζουμε στην κρέμα γάλακτος.
  4.  Βουτυρώνουμε το ταψί,καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. 
  6. Στρώνουμε στο ταψί τις πατάτες καιπασπαλίζουμε με πούδρα αμυγδαλόσκονης. Αλατοπιπερώνουμε και απλώνουμε μια στρώση τυρί. 
  7. Ρίχνουμε λίγη απο την κρέμα με το λαρδί. 
  8. Συνεχίζουμε με μια στρώση ζαμπόν. 
  9. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικάσια (πατάτες, αμυγδαλόπουδρα, τυρί, ζαμπόν, τυρί, κρέμα γάλακτος). Τελειώνουμε με μια στρώση πατάτες.
  10.  Ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με αμυγδαλόπουδρα.
  11.  Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου