Πατάτες '' Ο Γκρατέν''..!
Νόστιμες Πατάτες ''Ο Γκρατέν'' ......
Τι θα χρειαστούμε:
- 1 κιλό πατάτες
- 10 φέτες ζαμπόν
- 200 γρ λαρδί κομμένο σε κυβάκια
- 700 ml κρέμα γάλακτος
- 150 γρ κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 100 γρ αμύγδαλα καβουρδισμένα σε πούδρα
- 2 σκελίδες σκόρδου
- 50 γρ βούτυρο
- Αλάτι, πιπέρι,μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:
- Βάζουμε την κρέμα γάλακτος με το λαρδί σ’ένα κατσαρολάκι και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
- Μόλις κάψει η κρέμα αποσύρουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.
- Τρίβουμε το ταψί με το σκόρδο το οποίο βάζουμε στην κρέμα γάλακτος.
- Βουτυρώνουμε το ταψί,καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Στρώνουμε στο ταψί τις πατάτες καιπασπαλίζουμε με πούδρα αμυγδαλόσκονης. Αλατοπιπερώνουμε και απλώνουμε μια στρώση τυρί.
- Ρίχνουμε λίγη απο την κρέμα με το λαρδί.
- Συνεχίζουμε με μια στρώση ζαμπόν.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικάσια (πατάτες, αμυγδαλόπουδρα, τυρί, ζαμπόν, τυρί, κρέμα γάλακτος). Τελειώνουμε με μια στρώση πατάτες.
- Ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με αμυγδαλόπουδρα.
- Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου