Ρεβανί.!
Τι θα χρειαστούμε:
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 2 ποτήρια σπορέλαιο
- 2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
- 2 ποτήρια αλεύρι
- 2 γιαούρτια
- 3 βανίλιες
- ξύσμα λεμονιού
- 8 αβγά
- 2 μπέικιν
- σόδα στη μύτη του κουταλιού
για το σιρόπι:
- 6 ποτήρια ζάχαρη
- 6 ποτήρια νερό
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το λάδι,το σιμιγδάλι, το γιαούρτι, τη βανίλια,
- το μπέικιν πάουντερ,τη σόδα και το ξύσμα λεμονιού.
- Ανακατεύουμε με το μίξερ καλά να αφρατέψει.
- Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
- Παράλληλα έχουμε ετοιμάσει το σιρόπι και το έχουμε αφήσει να κρυώσει.
- Στο ζεστό ρεβανί έπειτα ρίχνουμε το κρύο σιρόπι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου