Τι θα χρειαστούμε:
- 1 κιλό μύδια.
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε μέτρια μπαστουνάκια
- 2 κουταλιές της σούπας σχοινόπρασο
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
- 50 ml ούζο
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Καθαρίζουμε πολύ καλά τα μύδια και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και μόλις μαλακώσει, προσθέτουμε τα μύδια.
- Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το ούζο και το κρασί.
- Κλείνουμε το σκεύος με το καπάκι του και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Αφήνουμε για 7-8 λεπτά και ακολούθως αφαιρούμε τα μύδια τα οποία δεν έχουν ανοίξει.
- Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το σχοινόπρασο, αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά.
- καλή σας επιτυχία.!
.jpg)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου