Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Μύδια Αχνιστά.!

Τι θα χρειαστούμε:

  • 1 κιλό μύδια.
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε μέτρια μπαστουνάκια
  • 2 κουταλιές της σούπας σχοινόπρασο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 50 ml ούζο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
  1. Καθαρίζουμε πολύ καλά τα μύδια και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό.
  2. Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και μόλις μαλακώσει, προσθέτουμε τα μύδια.
  3. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το ούζο και το κρασί.
  4. Κλείνουμε το σκεύος με το καπάκι του και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  5. Αφήνουμε για 7-8 λεπτά και ακολούθως αφαιρούμε τα μύδια τα οποία δεν έχουν ανοίξει.
  6. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το σχοινόπρασο, αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά.
  7. καλή σας επιτυχία.!

            Δεν υπάρχουν σχόλια:

            Δημοσίευση σχολίου