Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Κοτόπιτα.!

Τι θα χρειαστούμε: 

  • 1 κοτόπουλο 
  • 1 ½ κιλό περίπου
  •  5 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο ή φυτίνη
  •  αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 4 αβγά χτυπημένα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού κεφαλογραβιέρα και παρμεζάνα τριμμένη
  • 3 γεμάτες κουταλιές σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος ή γάλα.
  • μαϊντανό
  • 350 γρ. φύλλο κρούστας. 

Εκτέλεση:

  1. Κομματιάζετε το κοτόπουλο. 
  2. Καθαρίζετε πλένετε και κόβετε σε λεπτά φετάκια τα κρεμμύδια.
  3.  Βάζετε στη χύτρα 2 κουταλιές σούπας γεμάτες βούτυρο και όταν ζεσταθεί ρίχνετε μέσα τα κρεμμύδια, τα κομμάτια του πουλιού, 1 κουταλάκι τσαγιού κοφτό αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο τριμμένο. Προσθέτετε 4 κουταλιές σούπας νερό και κλείνετε τη χύτρα. 
  4. Αφήνετε να σιγοψηθούν επί 15’ από τη στιγμή που θ’ αρχίσει το σφύριγμα της βαλβίδας. 
  5. Αποσύρετε τη χύτρα από τη φωτιά και σε 5’ την ανοίγετε. 
  6. Βγάζετε τα κομμάτια του πουλιού από τη χύτρα αφαιρείτε πέτσες και κόκκαλα και χωρίζετε τα ψαχνά σε κομμάτια. 
  7. Προσθέτετε τα κρεμμύδια με τη σάλτσα τους, τα αβγά, τα  τυριά τη φρυγανιά, το γάλα και μαϊντανό ψιλοκομμένο. 
  8. Στρώνετε σε βουτυρωμένο ταψί ορθογώνιο 22 επί 27 περίπου εκατοστών τα 2/3 από το φύλλο, ενώ αλείφετε κάθε φύλλο με βούτυρο. 
  9. Βάζετε μέσα το μείγμα, το σκεπάζετε πρώτα με τα φύλλα που εξέχουν από το ταψί και κατόπιν με τα υπόλοιπα φύλλα, ενώ αλείφετε κάθε φύλλο με βούτυρο. 
  10. Χαράζετε την κοτόπιτα σε φαρδιές λουρίδες, τη ραντίζετε με 2 κουταλιές νερό και την ψήνετε σε μέτριο φούρνο επί 45’. 
  11. Καλή σας επιτυχία και καλή σας όρεξη.!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου