Κοτόπιτα.!
Τι θα χρειαστούμε:
- 1 κοτόπουλο
- 1 ½ κιλό περίπου
- 5 μέτρια κρεμμύδια
- 1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο ή φυτίνη
- αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 4 αβγά χτυπημένα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού κεφαλογραβιέρα και παρμεζάνα τριμμένη
- 3 γεμάτες κουταλιές σούπας φρυγανιά τριμμένη
- ½ φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος ή γάλα.
- μαϊντανό
- 350 γρ. φύλλο κρούστας.
Εκτέλεση:
- Κομματιάζετε το κοτόπουλο.
- Καθαρίζετε πλένετε και κόβετε σε λεπτά φετάκια τα κρεμμύδια.
- Βάζετε στη χύτρα 2 κουταλιές σούπας γεμάτες βούτυρο και όταν ζεσταθεί ρίχνετε μέσα τα κρεμμύδια, τα κομμάτια του πουλιού, 1 κουταλάκι τσαγιού κοφτό αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο τριμμένο. Προσθέτετε 4 κουταλιές σούπας νερό και κλείνετε τη χύτρα.
- Αφήνετε να σιγοψηθούν επί 15’ από τη στιγμή που θ’ αρχίσει το σφύριγμα της βαλβίδας.
- Αποσύρετε τη χύτρα από τη φωτιά και σε 5’ την ανοίγετε.
- Βγάζετε τα κομμάτια του πουλιού από τη χύτρα αφαιρείτε πέτσες και κόκκαλα και χωρίζετε τα ψαχνά σε κομμάτια.
- Προσθέτετε τα κρεμμύδια με τη σάλτσα τους, τα αβγά, τα τυριά τη φρυγανιά, το γάλα και μαϊντανό ψιλοκομμένο.
- Στρώνετε σε βουτυρωμένο ταψί ορθογώνιο 22 επί 27 περίπου εκατοστών τα 2/3 από το φύλλο, ενώ αλείφετε κάθε φύλλο με βούτυρο.
- Βάζετε μέσα το μείγμα, το σκεπάζετε πρώτα με τα φύλλα που εξέχουν από το ταψί και κατόπιν με τα υπόλοιπα φύλλα, ενώ αλείφετε κάθε φύλλο με βούτυρο.
- Χαράζετε την κοτόπιτα σε φαρδιές λουρίδες, τη ραντίζετε με 2 κουταλιές νερό και την ψήνετε σε μέτριο φούρνο επί 45’.
- Καλή σας επιτυχία και καλή σας όρεξη.!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου