Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Bάφλα με Παγωτό.!

Απολαυστική Βάφλα με Παγωτό...

Τι θα χρειαστούμε:


  • 2 φλ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
  • 1 κ. γλυκού αλάτι
  • 4 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ. σούπας άσπρη ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 1/2 φλ. ζεστό γάλα
  • 1/3 φλ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 κ. γλυκού βανίλια
  • Παγωτό της αρεσκείας σας 
  • Σιρόπι της αρεσκείας σας. 


  • Εκτέλεση:

    1. Σε ένα μπολ ανακατέψτε μαζί όλα τα "ξερά" υλικά (το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη) και αφήστε στην άκρη.
    2. Προθερμάνετε τη βαφλιέρα σας στην επιθυμητή θερμοκρασία.
    3. Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε τα αυγά, προσθέστε το ζεστό γάλα, το βούτυρο και τη βανίλια και ανακατέψτε.
    4. Αναμίξτε το υγρό μείγμα στο μείγμα από αλεύρι που φτιάξατε πριν και χτυπήστε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
    5. Περιχύστε ένα μικρό φλιτζανάκι του τελικού μίγματος στη βαφλιέρα σας και ψήστε μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή η βάφλα σας.
    6. Γαρνίρουμε με παγωτό και σιρόπι.
    7. Καλή σας απόλαυση.!

    *Κάτι ακόμη: Επίσης μπορούμε να βάλουμε πάνω από την βάφλα σαντιγί , φρούτα ζάχαρη άχνη , μερέντα .!

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου