Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Ομελέτα Φούρνου.!

Μια διαφορετική ομελέτα.....

Τι θα χρειαστούμε:

  • 8 αβγά 
  • 1 ποτήρι νερού γάλα κουτιού
  • ½ κιλό πατάτες περίπου (να είναι παχιά η στρώση στον πάτο του ταψιού) 
  • 1 πακέτο λουκάνικα φρανκφούρτης μικρά 
  • ½ κουτί pummaro 
  • 6-7 φέτες μπέικον 
  • 1 πράσινη πιπεριά 
  • αλάτι, πιπέρι 
  • ρίγανη 
  • μπόλικο τυρί τυρί τριμμένο κατά προτίμηση κάποιο κίτρινο μαλακό π.χ. γκούντα, ένταμ, μοτσαρέλα κ.λ.π. 

Εκτέλεση:

  1. Κόβετε ροδέλες μετρίου πάχους τις πατάτες και τις τηγανίζετε 
  2. Όταν τηγανιστούν τις στρώνετε στον πάτο ενός μέτριου ταψιού αλλά να είναι αρκετά βαθύ 
  3. Ρίχνετε από πάνω το pummaro, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και ανακατεύετε καλά με τις πατάτες 
  4. Σε ένα μεγάλο λεκανάκι/μπολ χτυπάτε καλά τα αβγά και το γάλα 
  5. Ψιλοκόβετε το μπέικον και τις πιπεριές 
  6. Ρίχνετε μέσα στο μπολ με τα αυγά το μπέικον, τις πιπεριές και τα λουκάνικα ολόκληρα και ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά μαζί 
  7. Αδειάζεστε το περιεχόμενο του μπολ μέσα στο ταψί πάνω από τις πατάτες που έχετε στρώσει φροντίζοντας να πάνε παντού ομοιόμορφα όλα τα υλικά 
  8. Από πάνω ρίχνετε το τριμμένο τυρί απλώνοντας το παντού 
  9. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για περίπου μία ώρα (ώσπου να πάρει χρώμα η επιφάνεια ή να ξεροψηθεί, ανάλογα τα γούστα) ή ακόμα καλύτερα σε θερμό αέρα αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα στο φούρνο σας γιατί με τον θερμό αέρα γίνετε πιο γρήγορα και ψήνονται πιο εύκολα και ομοιόμορφα τα υλικά μέσα.
  10. Καλή σας επιτυχία.!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου