Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Γαυράκι Μαριναρισμένος και Γαρνιρισμένος με Σάλτσα Ντομάτας.!


Τι θα χρειαστούμε:

  • 2/3 του κιλού γαύρος
  • χυμός 2-3 λεμονιών
Για την Σάλτσα:
  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετάκια
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 μικρό λεμόνι κομμένο σε 8 φέτες

Εκτέλεση:

  1. Καθαρίζουμε τους γαύρους από τα εντόσθια, βγάζουμε το κόκκαλο,τους πλένουμε, τους βάζουμε σε ένα μπολ και τους περιχύνουμε με το λεμόνι.
  2. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο και σε 24 ώρες είναι έτοιμοι.
  3. Σάλτσα ντομάτας:
  4. Σε μία αντικολλητική κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε ελαφρά το σκόρδο.
  5. Ρίχνουμε την ντομάτα, τη σοτάρουμε, προσθέτουμε τις φέτες του λεμονιού και την αφήνουμε να βράσει.
  6. Στο τέλος βάζουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε.
  7. Η συνταγή αυτή είναι κατάλληλος μεζές για ούζο.
  8. Καλή σας επιτυχία .!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου