Γαυράκι Μαριναρισμένος και Γαρνιρισμένος με Σάλτσα Ντομάτας.!
Τι θα χρειαστούμε:
- 2/3 του κιλού γαύρος
- χυμός 2-3 λεμονιών
Για την Σάλτσα:
- 1 κιλό ώριμες ντομάτες
- 3-4 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετάκια
- ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 μικρό λεμόνι κομμένο σε 8 φέτες
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε τους γαύρους από τα εντόσθια, βγάζουμε το κόκκαλο,τους πλένουμε, τους βάζουμε σε ένα μπολ και τους περιχύνουμε με το λεμόνι.
- Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο και σε 24 ώρες είναι έτοιμοι.
- Σάλτσα ντομάτας:
- Σε μία αντικολλητική κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε ελαφρά το σκόρδο.
- Ρίχνουμε την ντομάτα, τη σοτάρουμε, προσθέτουμε τις φέτες του λεμονιού και την αφήνουμε να βράσει.
- Στο τέλος βάζουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε.
- Η συνταγή αυτή είναι κατάλληλος μεζές για ούζο.
- Καλή σας επιτυχία .!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου