Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Τυροκροκέτες..!

Νόστιμες Τυροκροκέτες....

Τι θα χρειαστούμε:

  • 250 γρ. μυζήθρα
  • 120 γρ. γκούντα τριμμένο
  • 120 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • αλεύρι (όσο χρειαστεί)
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • αλάτι (αν χρειάζεται) 
  • πιπέρι (κατά προτιμήσει άσπρο)
  • λάδι για το τηγάνισμα

για το πανάρισμα:

  • αλεύρι
  • 1 – 2 αυγά χτυπημένα με 
  • 1 – 2 κουταλιές νερό
  • γαλέτα τριμμένη ή φρυγανιά.

Εκτέλεση:

  1. Αναμιγνύετε τα τυριά, το αυγό και όσο αλεύρι χρειάζεται για να πάρετε ένα σταθερό αλλά εύπλαστο μείγμα. Προσθέτετε πιπέρι και αν χρειάζεται, αλάτι.
  2.  Τα ζυμώνετε και πλάθεται μικρά μπαλάκια, τα οποία περνάτε πρώτα από το αλεύρι, μετά από τα χτυπημένα αυγά και τέλος από τη γαλέτα. 
  3. Τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. 
  4. Τα βγάζετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν και τα σερβίρετε ζεστά.!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου