Τυροκροκέτες..!
Νόστιμες Τυροκροκέτες....
Τι θα χρειαστούμε:
- 250 γρ. μυζήθρα
- 120 γρ. γκούντα τριμμένο
- 120 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- αλεύρι (όσο χρειαστεί)
- 1 αυγό χτυπημένο
- αλάτι (αν χρειάζεται)
- πιπέρι (κατά προτιμήσει άσπρο)
- λάδι για το τηγάνισμα
για το πανάρισμα:
- αλεύρι
- 1 – 2 αυγά χτυπημένα με
- 1 – 2 κουταλιές νερό
- γαλέτα τριμμένη ή φρυγανιά.
Εκτέλεση:
- Αναμιγνύετε τα τυριά, το αυγό και όσο αλεύρι χρειάζεται για να πάρετε ένα σταθερό αλλά εύπλαστο μείγμα. Προσθέτετε πιπέρι και αν χρειάζεται, αλάτι.
- Τα ζυμώνετε και πλάθεται μικρά μπαλάκια, τα οποία περνάτε πρώτα από το αλεύρι, μετά από τα χτυπημένα αυγά και τέλος από τη γαλέτα.
- Τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
- Τα βγάζετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν και τα σερβίρετε ζεστά.!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου