Κορμός Σοκολάτας ή Μωσαϊκό.!
Γρήγορο και οικονομικό γλυκάκι για κάθε εποχή και ώρα...
Τι θα χρειαστούμε:
- 1. πακ. βούτυρο βιτάμ σόφτ.
- 2. 1/2 πακ. μπισκότα πιτ μπερ .
- 1.βανίλια.
- 1. ποτήρι άχνη ζάχαρη.
- 1-2 κ.σ κονιάκ. (ανάλογα με τα γούστα)
- 1-2 κ.σ κακάο.( ανάλογα πόσο σκούρο θέλουμε το γλυκό μας εγώ βάζω 1.1/2)
Εκτέλεση:
- Σπάμε τα μπισκότα με το χέρι μας σε ένα μπολ.
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο την ζάχαρη για 2' .
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το κακάο το κονιάκ και τα ξανά χτυπάμε μαζί για 2'.
- Μετά ρίχνουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε (όχι στο μίξερ ) με μία κουτάλα.
- Τέλος παίρνουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα και απλώνουμε το μείγμα μας πάνω και του δίνουμε μία μορφή σαν φρατζόλα ψωμί.
- Αφήνουμε το γλυκό μας στην κατάψυξη για 3 ώρες μέχρι να σφίξει καλά.
- Τέλος σερβίρουμε σε κομμάτια μαζί με παγωτό ή και σκέτο..!
- Καλή σας απόλαυση.!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου