Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Κορμός Σοκολάτας ή Μωσαϊκό.!

Γρήγορο και οικονομικό γλυκάκι για κάθε εποχή και ώρα...

Τι θα χρειαστούμε:

  • 1. πακ. βούτυρο βιτάμ σόφτ.
  • 2. 1/2 πακ. μπισκότα πιτ μπερ .
  • 1.βανίλια.
  • 1. ποτήρι άχνη ζάχαρη.
  • 1-2 κ.σ κονιάκ. (ανάλογα με τα γούστα)
  • 1-2 κ.σ κακάο.( ανάλογα πόσο σκούρο θέλουμε το γλυκό μας εγώ βάζω 1.1/2)

Εκτέλεση:

  1. Σπάμε τα μπισκότα με το χέρι μας σε ένα μπολ.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο την ζάχαρη για 2' .
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κακάο το κονιάκ και τα ξανά χτυπάμε μαζί για 2'.
  4. Μετά ρίχνουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε (όχι στο μίξερ ) με μία κουτάλα.
  5. Τέλος παίρνουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα και απλώνουμε το μείγμα μας πάνω και του δίνουμε μία μορφή σαν φρατζόλα ψωμί.
  6. Αφήνουμε το γλυκό μας στην κατάψυξη για 3 ώρες μέχρι να σφίξει καλά.
  7. Τέλος σερβίρουμε σε κομμάτια μαζί με παγωτό ή και σκέτο..! 
  8. Καλή σας απόλαυση.!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου