Τι θα χρειαστούμε:
- 1. 1⁄2 κιλού αλεύρι που φουσκωνει μονο του
- 1⁄2 κιλού βούτυρο (λιωμένο)
- 1⁄2 κιλό ζάχαρη
- 1 φακελάκι αμμωνία
- 1⁄4 κιλού γάλα (χλιαρό)
- 5 αυγά
- 1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
- ξύσμα ενός λεμονιού
- ξύσμα ενός πορτοκαλιού
- 3 φακελάκια βανίλια
- 1 αυγό (χτυπημένο για άλειμμα)
- 1. μερέντα .
- 1. πακετάκι πιτ μπερ.
Εκτέλεση:
- Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη.
- Διαλύετε την αμμωνία στο γαλα και το ριχνετε στη λεκανη στο μειγμα του βουτύρου.
- Χωρίζετε τα αυγα σε κροκους και ασπραδια.
- Ρίχνετε τους κρόκους στη λεκανη και συνεχιζετε το χτυπημα.
- Χτυπάτε χωριστά τα ασπραδια για να γινουν μαρέγκα και τα ριχνετε στη λεκανη μαζι με το κονιακ.
- Προσθέτετε το ξύσμα λεμονιου, το ξυσμα πορτοκαλιου, τη βανιλια και σιγα-σιγα το αλευρι. Τα ανακατεύετε ολα πολυ καλά μεχρι να γινει μια λεια ζυμη (αν χρειαστει, προσθετετε λιγο αλευρι ακομα).
- Πλέκετε σε μικρές πλεξούδες.
- Τέλος ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο (180C) για 15 λεπτα περίπου.
- Αφού έχουμε φτιάξει το τσουρέκι μας κανονικά το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
- Κατόπιν αφού έχει κρυώσει το παίρνουμε και το κόβουμε στην μέση (οριζόντια) .
- Μετά βάζουμε μία ποσότητα από την μερέντα μέσα και στα δύο κομμάτια και τρίβουμε με τα χέρια μας απο πάνω μπισκότα .
- Τέλος σκεπάζουμε με το άλλο μέρος του τσουρεκιού και είναι έτοιμο.
- Καλή σας επιτυχία.!
*Κάτι ακόμα: Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε μπανάνα , τρούφα, λευκή σοκολάτα.!

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου