Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Τσουρεκάκια Ατομικά με Γέμιση Μερέντας και Μπισκότο.!

Τι θα χρειαστούμε:

  •  1. 1⁄2 κιλού αλεύρι που φουσκωνει μονο του
  • 1⁄2 κιλού βούτυρο (λιωμένο)
  • 1⁄2 κιλό ζάχαρη
  • 1 φακελάκι αμμωνία
  • 1⁄4 κιλού γάλα (χλιαρό)
  • 5 αυγά
  • 1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
  • ξύσμα ενός λεμονιού
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • 3 φακελάκια βανίλια
  • 1 αυγό (χτυπημένο για άλειμμα)
  • 1. μερέντα .
  • 1. πακετάκι πιτ μπερ.

Εκτέλεση:

  1. Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη.
  2.  Διαλύετε την αμμωνία στο γαλα και το ριχνετε στη λεκανη στο μειγμα του βουτύρου.
  3.  Χωρίζετε τα αυγα σε κροκους και ασπραδια. 
  4. Ρίχνετε τους κρόκους στη λεκανη και συνεχιζετε το χτυπημα. 
  5. Χτυπάτε χωριστά τα ασπραδια για να γινουν μαρέγκα και τα ριχνετε στη λεκανη μαζι με το κονιακ. 
  6. Προσθέτετε το ξύσμα λεμονιου, το ξυσμα πορτοκαλιου, τη βανιλια και σιγα-σιγα το αλευρι. Τα ανακατεύετε ολα πολυ καλά μεχρι να γινει μια λεια ζυμη (αν χρειαστει, προσθετετε λιγο αλευρι ακομα). 
  7. Πλέκετε  σε μικρές πλεξούδες.
  8. Τέλος ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο (180C) για 15 λεπτα περίπου
  9. Αφού έχουμε φτιάξει το τσουρέκι μας κανονικά το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
  10. Κατόπιν αφού έχει κρυώσει το παίρνουμε και το κόβουμε στην μέση (οριζόντια) .
  11. Μετά βάζουμε μία  ποσότητα  από την  μερέντα μέσα και στα δύο κομμάτια  και τρίβουμε με τα χέρια μας απο πάνω μπισκότα .
  12. Τέλος σκεπάζουμε με το άλλο μέρος του τσουρεκιού και είναι έτοιμο.
  13. Καλή σας επιτυχία.!
*Κάτι ακόμα: Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε  μπανάνα , τρούφα, λευκή σοκολάτα.!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου