Δροσερή Γρανίτα Βύσσινο.....
Τι θα χρειαστούμε:
- 1 κιλό βύσσινο (περίπου 650 γρ. καθαρό βάρος φρούτου)
- 250 γρ. ζάχαρη
- 250 ml νερό
- 1 φύλλο ζελατίνη
- 2 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
Εκτέλεση:
- Πλένουμε, στραγγίζουμε σε τρυπητό τα βύσσινα, βγάζουμε τα κουκούτσια τους και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη να βράσουν για 3 λεπτά.
- Βουτάμε το φύλλο ζελατίνης σε λίγο κρύο νερό για 5 λεπτά και κατόπιν παίρνουμε τη ζελατίνη, που έχει μαλακώσει και την προσθέτουμε στο ζεστό σιρόπι.
- Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει, προσθέτουμε τον πολτό του βύσσινου, το χυμό του λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.
- Τοποθετούμε το μείγμα του βύσσινου σε παγωτομηχανή. Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, το βάζουμε σε ένα ανοξείδωτο σκεύος και μετά στην κατάψυξη. Μόλις το μείγμα έχει αρχίσει να παγώνει (περίπου σε 3-4 ώρες), το βγάζουμε από την κατάψυξη και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι ή με τον αυγοδάρτη ή με μπλέντερ χειρός.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία 2-3 φορές, για να ξεσβολιάσει και να αφρατέψει η γρανίτα και να μην δημιουργηθούν κρύσταλλοι.
- Στη συνέχεια βάζουμε τη γρανίτα στην κατάψυξη και την αφήνουμε 5-6 ώρες να παγώσει.
- Για να σερβίρουμε εύκολα τη γρανίτα σε ολοστρόγγυλες μπάλες, βουτάμε το κουτάλι του παγωτού σε ένα ποτήρι με καυτό νερό να ζεσταθεί και τις βάζουμε σε ένα ψηλό ποτήρι.
- Τη στολίζουμε, αν θέλουμε με λίγη σαντιγύ και ένα βύσσινο επάνω ή μόνο με 2-3 βύσσινα και την προσφέρουμε με καλαμάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου