Κολοκυθοκεφτέδες.!
Γευστικότατοι Κολοκυθοκεφτέδες..!
Τι θα χρειαστούμε:
- 500γρ κολοκυθάκια (περίπου 4), περασμένα στο τρίφτη
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
- 3 αυγά
- 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 1 χούφτα φρέσκα φύλλα δυόσμου (χοντροκομμένο)
- 2 κουταλιές της σούπας άνηθο (χοντροκομμένο)
- 200γρ τυρί φέτα, λιωμένη με ένα πιρούνι
- Ελαιόλαδο για το μαγείρεμα
Εκτέλεση:
- Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε απαλά για 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και τα κολοκυθάκια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, περίπου 7 λεπτά.
- Χτυπάμε τα αυγά με το αλεύρι και προσέχουμε να μην είναι σβολιασμένο το μείγμα. Προσθέτουμε το δυόσμο και τον άνηθο, τη φέτα και αρτύζουμε με λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
- Δεν προσθέτουμε αλάτι λόγω της φέτας.
- Όταν ψηθεί το κολοκύθι κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει για 3-4 λεπτά. Όταν κρυώσει, προσθέτουμε το κολοκύθι στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
- Στο σημείο αυτό το μείγμα μας θα πρέπει είναι υγρό.
- Βρέχουμε τον πάτο ενός τηγανιού αντικολλητικό με λίγο ελαιόλαδο και τοποθετήστε πάνω σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί καλά.
- Με ένα μεγάλο κουτάλι βάζουμε αρκετό μείγμα στο τηγάνι για ένα κεφτέ.
- Ψήνουμε από τη μία πλευρά για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και στη συνέχεια γυρνάμε προσεκτικά για να ψήσουμε και την άλλη πλευρά.
- Στραγγίζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες μας πάνω σε χαρτί κουζίνας.
- Σερβίρετε τους κολοκυθοκεφτέδες σας όσο είναι ακόμα ζεστοί με γιαούρτι και πράσινη σαλάτα.
- Καλή σας όρεξη .!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου