Πάστα Φλόρα με Ροδάκινο.!
Τι θα χρειαστούμε:
Για το φύλλο:
- 250 g βούτυρο μαλακό
- 125 g ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 αυγά
- 12gr μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσει.
- Ξύσμα 1 πορτοκαλιού
- 1.μικρό φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ.
Για τη γέμιση:
- 250 g μαρμελάδα ροδάκινο.
Εκτέλεση:
Σε ένα μίξερ αφρατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τα αυγά
ένα ένα και συμπληρώνουμε το κονιάκ.
Ανακατεύουμε με το αλεύρι μέχρι να
δημιουργηθεί μία ελαστική ζύμη.
Στρώνουμε τα 2/3 της ζύμης σε σκεύος
τάρτας, καλύπτοντας με τα δάχτυλά μας τα τοιχώματα.
Αλείφουμε τη
μαρμελάδα και με την υπόλοιπη ζύμη πλάθουμε κορδόνια και τα τοποθετούμε
χιαστί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 45΄.
*Κάτι ακόμα : Μπορούμε να προσθέσουμε ότι γεύση θέλουμε στη μαρμελάδα φράουλα βερίκοκο κ.α.!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου