Τι θα χρειαστούμε:
- Αλεύρι: 280 γρ.
- Κορν φλάουρ: 20 γρ.
- Μπέικιν πάουντερ: 2 κουταλάκια τσαγιού
- Αλάτι: 1 πρέζα
- Τριμμένη κανέλα: 1/2 κουταλάκι τσαγιού
- Ζάχαρη: 150 γρ.
- Αυγά: 2 μεγάλα
- Ξινόγαλο: 1 κούπα
- Ηλιέλαιο: 80 ml
- Μήλο: 1 μέτριο
- Σταφίδες: 1/2 κούπα
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ετοιμάζετε ένα ταψάκι για μέτρια μάφινς με 16 θέσεις (ή 2 μικρότερα), βάζοντας τις ειδικές θήκες ψησίματος.
2. Ανακατεύετε μαζί, το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και την κανέλα. Πλένετε καλά το μήλο και το ψιλοκόβετε, χωρίς να το ξεφλουδίζετε.
3. Χτυπάτε ελαφριά τα αυγά και τα ανακατεύετε με το ξινόγαλο και το ηλιέλαιο. Τα προσθέτετε στο αλεύρι και ανακατεύετε να ενωθούν. Μην τα παραχτυπήσετε. Προσθέτετε το μήλο και τις σταφίδες και ανακατεύετε ελαφρά.
4. Μοιράζετε το μείγμα στα έτοιμα ταψάκια και ψήνετε τα μάφιν στο φούρνο για 30 με 35 λεπτά, να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια. Βγάζετε, αφήνετε 5 λεπτά μέσα στα ταψάκια και στη συνέχεια βγάζετε σε σχάρα να κρυώσουν.
2. Ανακατεύετε μαζί, το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και την κανέλα. Πλένετε καλά το μήλο και το ψιλοκόβετε, χωρίς να το ξεφλουδίζετε.
3. Χτυπάτε ελαφριά τα αυγά και τα ανακατεύετε με το ξινόγαλο και το ηλιέλαιο. Τα προσθέτετε στο αλεύρι και ανακατεύετε να ενωθούν. Μην τα παραχτυπήσετε. Προσθέτετε το μήλο και τις σταφίδες και ανακατεύετε ελαφρά.
4. Μοιράζετε το μείγμα στα έτοιμα ταψάκια και ψήνετε τα μάφιν στο φούρνο για 30 με 35 λεπτά, να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια. Βγάζετε, αφήνετε 5 λεπτά μέσα στα ταψάκια και στη συνέχεια βγάζετε σε σχάρα να κρυώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου