Μηλόπιτα Σπιτική.!
Για τους λάτρεις των μήλων...
Τι θα χρειαστούμε :
4 αυγά
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
ξύσμα από λεμόνι
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
3 μήλα
1 κουταλάκι μπέϊκιν πάουντερ
2 κουταλιές βούτυρο ή μαργαρίνη
1 φλιτζάνι καρύδια
1/2 βιτάμ
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 C
-
Βάζετε σε ένα ταψάκι το βούτυρο και το λιώνετε στο φούρνο για 2-3 λεπτά
-
Καθαρίζετε τα μήλα και τα κόβετε είτε σε ροδέλες είτε σε μισοφέγγαρα αφαιρώντας τα κουκούτσια
-
Τα στρώνετε στο ταψί καλύπτοντας όλο το ταψί με μήλο
-
Πασπαλίζετε με την ζάχαρη, την κανέλλα και τα καρύδια
-
Βάζετε το ταψάκι πάλι στο φούρνο για 10 λεπτά
-
Κοσκινίζετε το αλεύρι και προσθέτετε το μπέϊκιν πάουντερ
-
Βάζετε σε ένα μπολ το βούτυρο με την ζάχαρη και χτυπάτε μέχρι να ασπρίσουν
-
Προσθέτετε τους κρόκους από τα αυγά
-
Χτυπάτε τ' ασπράδια σε μαρέγκα
-
Ρίχνετε τη μαρέγκα στο μπολ με την ζάχαρη και ανακατεύετε
-
Προσθέτετε το αλεύρι
-
-Χτυπάτε μέχρι να γίνει μία λεία ζύμη
-
Ρίχνετε τη ζύμη πάνω από τα μήλα ομοιόμορφα
-
Ψήνετε για 1 ώρα περίπου
- Όταν είναι έτοιμη την βγάζετε από το ταψί για να έρθουν τα μήλα από πάνω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου