Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Μηλόπιτα Σπιτική.!

Για τους λάτρεις των μήλων... 

 Τι θα χρειαστούμε : 


  •  4 αυγά
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
  • ξύσμα από λεμόνι
  • 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 3 μήλα
  • 1 κουταλάκι μπέϊκιν πάουντερ
  • 2 κουταλιές βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 φλιτζάνι καρύδια
  • 1/2 βιτάμ
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις  
  •  

         Εκτέλεση:

    1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 C
    2. Βάζετε σε ένα ταψάκι το βούτυρο και το λιώνετε στο φούρνο για 2-3 λεπτά
    3. Καθαρίζετε τα μήλα και τα κόβετε είτε σε ροδέλες είτε σε μισοφέγγαρα αφαιρώντας τα κουκούτσια
    4. Τα στρώνετε στο ταψί καλύπτοντας όλο το ταψί με μήλο
    5. Πασπαλίζετε με την ζάχαρη, την κανέλλα και τα καρύδια
    6. Βάζετε το ταψάκι πάλι στο φούρνο για 10 λεπτά
    7. Κοσκινίζετε το αλεύρι και προσθέτετε το μπέϊκιν πάουντερ
    8. Βάζετε σε ένα μπολ το βούτυρο με την ζάχαρη και χτυπάτε μέχρι να ασπρίσουν
    9. Προσθέτετε τους κρόκους από τα αυγά
    10. Χτυπάτε τ' ασπράδια σε μαρέγκα
    11. Ρίχνετε τη μαρέγκα στο μπολ με την ζάχαρη και ανακατεύετε
    12. Προσθέτετε το αλεύρι
    13. -Χτυπάτε μέχρι να γίνει μία λεία ζύμη
    14. Ρίχνετε τη ζύμη πάνω από τα μήλα ομοιόμορφα
    15. Ψήνετε για 1 ώρα περίπου
    16. Όταν είναι έτοιμη την βγάζετε από το ταψί για να έρθουν τα μήλα από πάνω.

     

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου