Τι θα χρειαστούμε:
Ζύμη για σου:
• 2 μεγάλα (ή τρίαμικρά) αβγά, ελαφρά χτυπημένα,
• 125 ml (1/2 φλ.) γάλαμε νερό (μισό-μισό),
• 1/4 κουταλάκι αλάτι,
• ½ κουταλάκι ζάχαρη,
• 60 γρ. (4 κοφτέςκουταλιές) βούτυρο,
• 70 γρ. ( ½ φλ.) αλεύρι
για όλες τις χρήσεις.
Γέμιση:
- 1 δόση κρέμα πατισερί
- (ζαχαροπλαστικής) δες
- συνταγή σελίδα 131,
- 1 καλαθάκι (250-300 γρ. περίπου)
- φράουλες, ζάχαρη άχνη γιαπασπάλισμα
Εκτέλεση:
- Ετοιμάζετε πρώτα την κρέμα πατισερί και την κρατάτε στο ψυγείο.
- Ύστερα ετοιμάζετε τα σου: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C και ντύνετε το ταψί του φούρνου με αντικολλητική λαδόκολλα.
- Βάζετε το γάλα με νερό σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το αλάτι, τη ζάχαρη και το βούτυρο (σε κοφτές κουταλιές) και το αφήνετε μέχρι να κοχλάσει.
- Αποσύρετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα όλο μαζί το αλεύρι.
- Το επιστρέφετε στη φωτιά καιανακατεύετε το μίγμα δυνατά με ξύλινο κουτάλι, για 1 λεπτό περί-που, μέχρι να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του κατσαρολιού και να μαζευτεί σε μια μπάλα που να μην κολλάει στο κουτάλι.
- Αδειάζετε τη ζύμη σε ένα μπολ και την αφήνετε να κρυώσει λίγο (να την αγγίζετε χωρίς να καίγεστε).
- Χτυπάτε μέσα με το σύρμα πρώτα το 1/3 των αβγών μέχρι να απορροφηθούν και ύστερα λίγο – λίγο το υπόλοιπο, συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να γίνει μια ζύμη λεία, μαλακή και γυαλιστερή.
- Μπορείτε αν θέλετε να βάλετε τη ζύμη σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και να βγάλετε, πολύ αραιά, ροζέτες στο μέγεθος καρυδιού ή με ένα κουταλάκι να φτιάξετε μικρά «βουναλάκια» ζύμης πάνω στη λαδόκολλα.
- Τα ψήνετε για 15 λεπτά στο φούρνο και ύστερα χαμηλώνετε το θερμοστάτη στους 180°C και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά (με τον τρόπο αυτό τα μικρά σου δεν «σκάνε»). Όταν ροδίσουν καλά, τα βγάζετε και τα κρυώνετε πάνω σε σχάρα.
- Πριν σερβίρετε, ανοίγετε τα σου στη μέση και αν έχει μείνει τυχόν «ψίχα» στο εσωτερικό τους την αδειάζετε.
- Τα γεμίζετε με από 1 κουταλιά κρέμα πατισερί και ύστερα βάζετε μέσα από 2-3 φράουλες, κομμένες σε τέταρτα ή μοιρασμένες.
- Πασπαλίζετε τα σου με ζάχαρη άχνη, περνώντας την από σουρωτηράκι
- Καλή σας επιτυχία.!

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου