Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Σου με Φράουλες.!

Τι θα χρειαστούμε:

Ζύμη για σου:
• 2 μεγάλα (ή τρίαμικρά) αβγά, ελαφρά χτυπημένα,
• 125 ml (1/2 φλ.) γάλαμε νερό (μισό-μισό),
• 1/4 κουταλάκι αλάτι,
• ½ κουταλάκι ζάχαρη,
• 60 γρ. (4 κοφτέςκουταλιές) βούτυρο,
• 70 γρ. ( ½ φλ.) αλεύρι
για όλες τις χρήσεις.
Γέμιση:
  • 1 δόση κρέμα πατισερί
  • (ζαχαροπλαστικής) δες
  • συνταγή σελίδα 131,
  •  1 καλαθάκι (250-300 γρ. περίπου) 
  • φράουλες, ζάχαρη άχνη γιαπασπάλισμα

Εκτέλεση:

  1. Ετοιμάζετε πρώτα την κρέμα πατισερί και την κρατάτε στο ψυγείο.
  2.  Ύστερα ετοιμάζετε τα σου: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C και ντύνετε το ταψί του φούρνου με αντικολλητική λαδόκολλα.  
  3. Βάζετε το γάλα με νερό σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το αλάτι, τη ζάχαρη και το βούτυρο (σε κοφτές κουταλιές) και το αφήνετε μέχρι να κοχλάσει. 
  4. Αποσύρετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα όλο μαζί το αλεύρι.
  5.  Το επιστρέφετε στη φωτιά καιανακατεύετε το μίγμα δυνατά με ξύλινο κουτάλι, για 1 λεπτό περί-που, μέχρι να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του κατσαρολιού και να μαζευτεί σε μια μπάλα που να μην κολλάει στο κουτάλι. 
  6. Αδειάζετε τη ζύμη σε ένα μπολ και την αφήνετε να κρυώσει λίγο (να την αγγίζετε χωρίς να καίγεστε). 
  7. Χτυπάτε μέσα με το σύρμα πρώτα το 1/3 των αβγών μέχρι να απορροφηθούν και ύστερα λίγο – λίγο το υπόλοιπο, συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να γίνει μια ζύμη λεία, μαλακή και γυαλιστερή.
  8. Μπορείτε αν θέλετε να βάλετε τη ζύμη σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και να βγάλετε, πολύ αραιά, ροζέτες στο μέγεθος καρυδιού ή με ένα κουταλάκι να φτιάξετε μικρά «βουναλάκια» ζύμης πάνω στη λαδόκολλα. 
  9. Τα ψήνετε για 15 λεπτά στο φούρνο και ύστερα χαμηλώνετε το θερμοστάτη στους 180°C και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά (με τον τρόπο αυτό τα μικρά σου δεν «σκάνε»). Όταν ροδίσουν καλά, τα βγάζετε και τα κρυώνετε πάνω σε σχάρα. 
  10. Πριν σερβίρετε, ανοίγετε τα σου στη μέση και αν έχει μείνει τυχόν «ψίχα» στο εσωτερικό τους την αδειάζετε. 
  11. Τα γεμίζετε με από 1 κουταλιά κρέμα πατισερί και ύστερα βάζετε μέσα από 2-3 φράουλες, κομμένες σε τέταρτα ή μοιρασμένες.
  12.  Πασπαλίζετε τα σου με ζάχαρη άχνη, περνώντας την από σουρωτηράκι
  13. Καλή σας επιτυχία.!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου