Μιλφέιγ.!
Το Αυθεντικό Μιλφέιγ....
Τι θα χρειαστούμε:
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:
- 1 λίτρο γάλα
- 200γρ ΒΙΤΑΜ
- 2 κρόκους
- 3/4 ποτ.νερού ζάχαρη
- 5 κ.σ. κορν φλάουρ
- 1,5 κ.σ. αλεύρι
- 2 βανίλιες
- ξύσμα 1
Για την σαντιγύ:
- 1 κουτάκι φυτική σαντιγύ
- ζάχαρη άχνη και λίγο γάλα κατά βούληση
Εκτέλεση:
- Κόβετε τα σφολιατίνια στη μέση κατά μήκος και βάζετε μια στρώση σε ένα ορθογώνιο ταψί ή πυρέξ, με την ψημένη πλευρά προς τα κάτω.
- Ετοιμάζετε την κρέμα.
- Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα τα 3 ποτήρια από το 1lt γάλα, το βιτάμ, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το ξύσμα και τα ζεσταίνετε ώσπου να λιώσουν όλα μαζί.
- Χτυπάτε σε ένα μπολ τους κρόκους, προσθέτετε το κορν φλάουρ, το αλεύρι, το γάλα και διαλύετε μέχρι να γίνουν ένα λείο, ομοιογενές μείγμα.
- Ρίχνετε το προηγούμενο μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύετε προσεκτικά την κρέμα με σύρμα (για να μη σβολιάσει) μέχρι να δέσει, σε σιγανή προς μέτρια φωτιά.
- Όταν είναι έτοιμη, την κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει.
- Ανακατέψτε τη και ρίξτε τη μισή ποσότητα επάνω από τα σφολιατίνια.
- Καλύψτε με μια δεύτερη στρώση σφολιατίνια και ρίξτε την υπόλοιπη κρέμα.
- Στο μεταξύ, έχετε χτυπήσει 1 κουτάκι φυτική σαντιγύ με λίγες κουταλιές ζάχαρη άχνη και λίγο γάλα.
- Στρώνετε τη σαντιγύ και καλύπτετε την επιφάνεια με τρίμματα από τα σφολιατίνια που περίσσεψαν.
- Βάλτε το μιλφέιγ στο ψυγείο και απολαύστε το μετά από λίγες ώρες.
- Καλή σας επιτυχία.!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου