Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Κασερόπιτα..!

Τι θα χρειαστούμε:

  • 300 γρ.φύλλο κρούστας
  • 300 γραμμάρια κασέρι
  • 1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα, τριμμένη στον χονδρό τρίφτη
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 3 αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
Εκτέλεση:

  1. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε μέσα τα μισά φύλλα της κασερόπιτας, αλείφοντας τα ένα-ένα με ένα πινέλο με το λιωμένο βούτυρο.
  2. Κόβουμε σε χονδρές φέτες το κασέρι και το απλώνουμε πάνω στα φύλλα.
  3. Ρίχνουμε από πάνω την κεφαλογραβιέρα και τον μαϊντανό.
  4. Απλώνουμε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα,αλείφοντας και αυτά ένα-ένα με το πινελάκι.
  5. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με το γάλα και περιχύνουμε την Κασερόπιτα.
  6. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 περίπου λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
  7. Σερβίρουμε την Κασερόπιτα με σαλάτα εάν θέλουμε, γιατί ταιριάζει πολύ.
  8. Τρώγεται ωραία και κρύα με λίγο πράσινο ταμπάσκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου