Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Πατατοκροκέτες Γεμιστές .!

Τι θα χρειαστούμε:

για την γέμιση:
  • Ψιλοκομμένο μπέικον: 4 φέτες
  • Πουρέ πατάτας: 2 κούπες
  • Αυγά: 1 μεγάλο, μόνο τον κρόκο
  • Αλεύρι: 1/4 κούπας
  • Ημίσκληρο τυρί: 50 γρ. κομμένο σε 20 κυβάκια
  • Αλάτι, άσπρο πιπέρι: όσο σας αρέσει
  • Τριμμένο μοσχοκάρυδο: 1/2 κουταλάκι
για το πανάρισμα: 
  •   Αυγό: 1 μεγάλο
  • Τριμμένο μπαγιάτικο ψωμί: 1 1/2 κούπα
  • γάλα: 1/4 κούπας
  • Αλεύρι: 1/2 κούπα
  • Ελαιόλαδο: όσο χρειαστεί για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:  

 1. Βάζετε σε τηγάνι το μπέικον και το βάζετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 4 περίπου λεπτά, να γίνει τραγανό. Το βγάζετε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξει από το λίπος του.
2. Ανακατεύετε τον πουρέ με το μπέικον, το αλεύρι, τον κρόκο, το αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο. Τα ανακατεύετε καλά και τα χωρίζετε σε 20 ίσα μέρη.
3. Παίρνετε ένα - ένα είκοσι μέρη του πουρέ και βάζετε στο κέντρο ένα κομμάτι τυρί. Τα κλείνετε ολόγυρα και τα κάνετε μπάλα.
4. Χτυπάτε το αυγό με το γάλα. Περνάτε κάθε κροκέτα, πρώτα από το αλεύρι, μετά από το μείγμα του αυγού και τέλος από το τριμμένο ψωμί.
5. Τηγανίζετε τις κροκέτες σε καυτό ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσουν και από ολόγυρα. Τις βγάζετε πάνω σε χαρτί να στραγγίσουν. Τις σερβίρετε πολύ ζεστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου